Reporter de Iași: Primarul, vilă de 200.000 de euro construită cu un salariu de 1.000 de euro

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.11.2018 - 15:27
Vila primarului Iașului, Mihai Chirica, potrivit Reporter de Iași

Primarul Iașului, Mihai Chirică, a reușit să construiască din averea ascunsă, un domeniu luxos, în inima Bucovinei, potrivit publicației Reporter de Iași

SHARE

 Reședința din localitatea Frasin (Suceava) este estimată la 200.000 de euro. Domeniul include o vilă de 160 mp utili și 4.250 mp de teren. Achiziția ar fi fost făcută în 2014, pe firma Eurodesign Consulting, trecută pe numele fratelui primarului, Ioan Chirica, scriu jurnaliștii ieșeni. 

Ioan Chirica, muncitor la Antibiotice, nici nu știe unde e Frasinul. Primarul avea în 2014 venituri lunare de 1.000 de euro și trei pensii alimentare de plătit. Veniturile Eurodesign sunt, de asemenea, foarte mici, 3.000-4.000 de euro/lună. 

„Mihai Chirica și-a făcut o biserică în curte, de 30 mp, cu o turlă înaltă de 5 metri. Are patru foișoare, din care unul de peste 80 mp. Chirica neagă că vila ar fi a lui.

Domeniul din în Bucșoaia, Frasin, o casă cu parter, etaj și mansardă. O poartă monumentală din lemn, la intrare, două foișoare în spatele casei, un al treilea, mare de 80-100 mp, e poziționat în lateral și adăpostește un grătar. Circa 250-300 mp din curte sunt acoperiți cu pavele multicolore, dispuse într-un desen geometric. Doi verișori, un polițist, o bătrână și alte două-trei case locuite doar în vacanțe întregesc cartierul. 

Despre primarul Iașului nimeni nu vorbește răspicat. Vreo doi jură că nu l-au văzut decât la televizor, alți doi zâmbesc cu subînțeles, iar un altul o spune pe șleau: „Da, dom’le, aici e, casa e-a lui”, scrie Reporter de Iași.
Proprietatea nu apare în declarația de avere a primarului Mihai Chirica, iar acesta susține că vila aparține unei persoane juridice. De asemenea, primarul că nu a participat la tranzacționarea vilei și că nu deține documente privind valoarea investiției. „Toate bunurile pe care le dețin sunt înregistrate în declarația de avere. Nu dețin niciun imobil care să nu fie declarat public”. Totuși, Chirica n-a răspuns când a întrebat dacă a fost vreodată la casa din Frasin, potrivit publicației.

Fratele Ioan Chirica, în schimb, a spus că n-a fost în viața lui și că e formal administrator la firmă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.