UPDATE. Primarul Anton Valeriu de la Corbeanca, reținut de DNA, eliberat după 48 de ore

DE Valeria Cupă | Actualizat: 05.05.2023 - 22:25
Valeriu Anton primarul comunei Corbeanca Foto: captură Jurnalul de Ilfov

Primarul localității Corbeanca, săltat de procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție a fost reținut vineri dimineața și eliberat în seara aceleiași zile. Avocatul său spune că de fapt se încearcă o ”jungere forțată” la persoane mai sus puse.

SHARE

UPDATE. ora 22.00 Primarul Anton Valeriu de la Corbeanca a fost lăsat în libertate. S-a respins orice propunere a DNA. Informația a fost făcută publică de avocatul său.

”După 48 de ore de chin și nesomn primarul de la Corbeanca pleaca LIBER acasă. S-a respins orice măsură preventiva a parchetului DNA. Alt dosar inventat de DNA”, a transmis  Av. Cuculis.

Citește și: Șpăgi de milioane de euro pentru primarul Anton Valeriu. DNA vorbește de terenuri, păduri și bani

În dimineața zilei de vineri, primarul Anton Valeriu de la Corbeanca, județul Ilfov, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Măsura a fost luată după 12 ore de percheziții și 7 ore de audieri. 

Avocatul primarului, Adrian Cuculis a explicat pentru Newsweek că de fapt anchetatorii încearcă să ajungă la persoane sus-puse prin presarea celor din palierele inferioare. Nu a dat însă mai multe detalii despre anchetă. 

Primarul Anton Valeriu de la Corbeanca, reținut de DNA. Avocat: ”Vor să ajungă la persoane sus-puse”

Procurorii DNA au descins la Primăria Corbeanca din județul Ilfov dar și la alte adrese. Este vorba despre un dosar în care se investighează fapte de corpție în perioada 2011-2017.

Primarul Anton Valeriu este vizat de anchetă. 

Citește și: De ce a descins DNA la Primăria Corbeanca. Primarul Anton Valeriu, în vizorul procurorilor

”Domnul primar a fost reținut la 4:00 dimineața după o procedură clasică de anchetă tip fosta securitate prin care, după mai bine de 12 ore de percheziții s-au mai făcut audieri încă aproximativ șapte ore iar ulterior, fără să existe un

 motiv întemeiat în afară de faptul că procurorul apreciat că la acea oră iar prinde bine și o reținere pentru 24 de ore în acesta a luat măsura indicată.

Dosarul nu este deschis pentru primarul de la Corbeanca și este un dosar care vizează de fapt persoane mult mai sus puse, iar prin cei din palierele inferioare se încearcă printr-o forțare nepermisă ajungerea la acele persoane.

Astăzi, la 11:00 se va face o nouă audiere unde vom reitera faptul că și măsura Controlului judiciar este exagerată, dacă tot se insistă să fie luată aceasta”, a explicat Avocatul Cuclis pentru Newsweek.

Citeşte şi: Percheziții DNA la sediul central al Poliției Române. Se verifică achiziții din timpul pandemiei

Descinderi DNA la Primărie

Potrivit unui comunicat al DNA în cursul zilei de joi, ”ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în şase locaţii, situate pe raza judeţului Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”.

Citește și: Percheziții privind o rețea extinsă în toată țara de persoane care pun în circulație bancnote false

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2011 - 2017", se precizează în comunicat. 

De asemenea, ar mai fi vizați de anchetă și doi directori din Primărie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te