Prefectul de Caraș-Severin și-a dat demisia în cazul permiselor de port-armă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 05.12.2019 - 12:42
Ministrul de Interne: Marcel Vela/Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat joi dimineață că prefectul din Caraș-Severin și-a dat demisia din funcție după ce a fost plasat sub control judiciar, în cazul permiselor de port-armă.

SHARE

„Într-adevăr, este un caz grav, dar trebuie să observăm că în același timp și alți polițiști, în speță DGA împreună cu procurorii DIICOT, și-au făcut datoria și au destructurat această rețea. Sunt excepții, ca în orice situație pe care o întâlnim și în alte domenii de activitate. Această situație de la Caras-Severin ne întristează și ne și deranjează pe cei din Ministerul Afacerilor Interne și pe toți cei care își fac datoria. O văd ca o pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp”, a spus Marcel Vela, joi dimineață, la Digi24.

Întrebat cum tratează cazul, ministrul - fost prefect de Caraș-Severin - a răspuns că îl tratează „ca pe o boală”.

„Îl tratez ca pe o boală care trebuie tratată cu multă cerelitate, cu responsabilitate și cât mai urgent, motiv pentru care DGA și-a făcut pe deplin datoria, este pe front împreună cu procurorii DIICOT”, a mai spus el.

Ministrul a adăugat  că prefectul de Caraș-Severin și-a dat demisia.

„Prefectul mi-a înaintat demisia. Și-a dat demisia singur și mâine, în ședința de guvern, vom numi alt prefect. Acolo există o situație mai delicată, nu există nici subprefect, mâine vom clarifica aceste aspecte”, a precizat ministrul.

Întrebat dacă ia în calcul verificări suplimentare și în alte județe, Vela a răspuns: „Chiar azi avem o acțiune de care veți lua act, presa și publicul, în timp util, la momentul potrivit, după ce viom finaliza acțiunile și în alte județe”.

Matei Lupu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT pentru că ar face parte dintr-o rețea care vindea permise de port armă. Polițiștii ar fi eliberat astfel de documente la recomandarea prefectului, spun anchetatorii. Unii dintre beneficiari erau apropiați ai acestuia. Alții ar fi dat mită ca să obțină permisele fără să participe la cursurile obligatorii. Un astfel de candidat care a obținut dreptul de a ieși la vânătoare, deși nu era pregătit, și-a împușcat din greșeală fratele minor în luna august. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.