Polițistul interlopilor, eliberat. A lucrat sub comanda unui interlop care a ordonat patru asasinate

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.05.2021 - 23:52
Foto: INQUAM Photos/ Cornel Putan
Robert Badea Foto: Facebook

Comisarul șef Robert Badea va fi judecat sub control judiciar, alături de un alt inculpat din dosar, în timp ce restul membrilor grupării rămân în arest. Conform procurorilor DIICOT, ex-polițistul ajunsese mâna dreaptă a temutului Marian Bejan, care ar fi ordonat inclusiv crime.

SHARE

Conform procurorilor DIICOT, fostul polițist ajunsese mâna dreaptă a temutului Marian Bejan, care, din poziția de șef al grupării, ar fi ordonat inclusiv patru crime.

Fost ofițer în cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate a fost acuzat că, din polițist sub acoperire ar fi devenit omul de încredere al interlopului Marian Bejan, considerat de procurorii antimafia drept unul dintre cei mai periculoși infractori români.

Citește și: Superpolițiști români: Biroul Rutier Craiova are un vicecampion european la fitness

Fost traficant de carne vie, Bejan ar fi ajuns să controleze traficul de stupefiante din principalele cluburi din Capitală. Conform anchetatorilor DIICOT, spre deosebire de alți traficanți, Bejan obișnuia să-și elimine concurența, drept pentru care ar fi ordonat patru asasinate. Niciodată, însă, atacatorii nu au reușit să-și omoare victimele, care au scăpat, însă, cu răni grave.

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, pedepsit cu 70 de ore la Forțele de Muncă după ce și-a terorizat iubita

Ajuns să lucreze, peste program, ca agent de securitate, sub comanda unui alt interlop, zis Cătălin Chioru, comisarul șef Badea a reușit să se apropie de Marian Bejan și să-i intre în grații. În schimb, îi proteja afacerile, îi învăța pe traficanți să folosească aparate de bruiaj, să verifice dacă sunt filați și oferea consiliere de specialitate ori de câte ori era nevoie de el. În schimb, polițistul devenise un om cu o avere apreciabilă, care conducea mașini de lux și cu investiții pe piața imobiliară, conform Gândul. 

Polițistul interlopilor

Fost rugbist la Dinamo, Robert Badea, a fost inițial agent de poliţie, iar din 2007, inspector. Ulterior a devenit comisar de poliţie la anti-drog. 

El păzea martorii cu identitate protejată care au denunţat interlopi în procese grele. Nu e clar dacă de la bun început, polițistul Badea a fost infiltrat de către interlopi sau dacă a fost transformat pe parcurs în cârtița lor.

În perioada în care lucra la Protecţia Martorilor Badea a devenit omul de bază al lui Irinel Jinga, fost şef la Oficiul pentru Protecția Martorilor până în 2017, când a fost schimbat din funcţie în urma unui scandal: Jinga şi-ar fi rugat subalternii să se împrumute la bănci pentru a-şi construi o casă, dar a “uitat” să le returneze împrumuturile.

Din 2018, când Badea a fost adus la Brigada pentru Combatere a Crimei Organizate, structura nu a reuşit să facă niciun flagrant în cluburile de lux din Bucureşti, cu toate că înaintea venirii acestuia, brigada a avut numeroase acțiuni reușite în acest sens. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te