Polițistul care l-a bătut pe interlopul Talabă, condamnat pentru că l-a lovit pe nevăzute

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.02.2024 - 13:37
Polițistul care l-a bătut pe interlopul Talabă, condamnat pentru că l-a lovit pe nevăzute Foto: Facebook

Un polițist care l-a bătut pe interlopul Talabă în urma unui conflict într-un club, a fost condamnat pentru că l-ar fi lovit pe acesta pe nevăzute, când nu era atent.

SHARE

Iulian Dumitraș, polițistul SAS care l-a bătut pe interlopul Radu Constantin Holban, zis Talabă, a fost condamnat pentru că l-a lovit pe acesta pe nevăzute.

Acest lucru a fost înregistrat de camerele de supraveghere din clubul în care a avut loc conflictul.

Talabă a plecat apoi în urmărirea polițistului e care l-a înjunghiat în fața unui spital.

Polițistul care l-a bătut pe interlopul Talabă, condamnat pentru că l-a lovit pe nevăzute

Incidentul care a dus la condamnarea lui Iulian Dumitraș s-a petrecut în clubul Skin din Iași. Cei doi s-au certat și s-au lovit reciproc.

Cel care a câștgat a fost polițistul, campion la Karate. În urma aceluiași conflict, Talabă a fost condamnat definitiv in urma cu doi ani la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni cu executare pentru tentativă de omor, conform Dezvăluirea.

Citește și: Interlopul Talabă, care înjunghiase un polițist, tăiat de la gură la ureche de colegul de celulă

Asta deoarece, după bătaia din club, Holban l-a urmărit pe politist și l-a înjunghiat la poarta spitalului Sfântul Spiridon.

Citește și: VIDEO Bătaie cu ciocane, bărdițe și topoare după o șicanare în trafic. 11 interlopi implicați

Polițistul a fost condamnat deoarece nu l-a lovit pe Talabă doar în legitimă apărare. Astfel, după ce s-au certat cei doi s-au reîntâlnit la garderobă, moment în care Talabă i-ar fi cerut lui Dumitraș să iasă afară să se bată. 

Cum l-a lovit polițistul pe NV

Dumitraș a acceptat provocarea dar în timp ce ieșeau l-a lovit pe NV (argou-înseamnă pe nevăzute, prin surprindere) pe Talabă, conform Dezvăluirea.

Citește și: Român, prins într-o bătaie cu pietre cu un alt bărbat nu a auzit trenul venind. A fost lovit mortal

‘’Se observă pe înregistrarea  fişierului video, la minutul 04:23:44 clar şi fără putere de tăgadă, contrar celor susţinute de inculpat, prin apărător ales, cum persoana vătămată se îndreaptă spre ieşire şi, trecând pe lângă inculpatul Dumitraș Iulian Dorel care era flancat de cele două femei, atingând-o uşor pe spate pe una din ele, îi face semn cu mâna (roteşte degetul mânii stângi în aer cu semnificaţia unei invitaţii în afara clubului) şi îi spune să iasă afară, probabil în vederea reglării conturilor, „bărbăteşte” şi, ajuns în dreptul uşii, când a vrut să iasă afară,

inculpatul i-a aplicat la nivelul feţei o lovitură cu piciorul drept şi, la interval de câteva secunde, a urmat un alt şir de lovituri cu pumnul, tot la nivelul feţei, persoana vătămată spijinindu-se de bara uşii de la ieşirea din club, uşă pe care apucase să o deschidă atunci când  l-a invitat pe inculpat în afara clubului.

Aşadar, instanţa constată, fără niciun dubiu, că loviturile aplicate persoanei vătămate în zona capului cu piciorul şi cu pumnii de către inculpat nu sunt rezultatul legitimei apărări având în vedere că se vede foarte clar pe înregistrările surprinse de camerele de supraveghere şi, în mod special pe cea aferentă  fişierului video, la minutul 04:23:44, că intenţia persoanei vătămate cu care s-a deplasat spre iesirea din club, prin dreptul garderobei, nu a fost aceea de a-l lovi pe inculpat.

Acesta nu a ridicat mâna spre inculpat astfel încât să-i trezească acestuia temerea unui iminent atac, observându-se că persoana vătămată se deplasa în mare grabă spre ieşire, tocmai pentru a fi afară înaintea inculpatului, în vederea rezolvării conflictului început anterior, în incinta clubului’’, au constatat magistrații Curții de Apel Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te