Polițiștii l-au gazat, bătut și au urinat pe el fiindcă le-a spus că n-au mască (motivare arestare)

DE Valentin Mirică | Actualizat: 23.03.2021 - 19:55
Victima polițiștilor de la Secția 16 a povestit cum oamenii legii l-au bătut și au urinat pe el Foto: impact.ro

Documentele prezentate la Tribunalul București, care a decis arestarea unui grup de polițiști de la Secția 16 de Poliție București confirmă brutalitatea incredibilă cu care au acționat oamenii legii împotriva a doi tineri care le-au atras atenția că nu poartă mască.

SHARE

Inițial, polițiștii au fost trimiși în arest, dar zilele trecute ei au fost plasați în arest la domiciliu. 

Unul din cei arestați inițial era Viorel Șeicaru, vicepreședinte al unui sindicat al agenților de poliție.

Iată filmul violențelor, potrivit unui document citat de știri pe surse:

“Sesizând că, la rândul lor, polițiștii nu purtau mască de protecție, atât Ghiorghe Mihai Ionuț cât și prietenul său Gheorghe Teodor le-au atras atenția cu privire la acest aspect.

Ghiorghe Mihai Ionuț a subliniat că unul dintre polițiști, „în vârstă de cca. 40 - 40 și ceva de ani, l-a înjurat „du-te-n .... mea”, întrebându-1 „cine ești bă, tu de te bagi?”.

Persoana vătămată a recunoscut că i-a răspuns polițistului într-un mod similar, înjurându-l. Coroborând semnalmentele furnizate de persoana vătămată cu datele de identificare ale agenților anterior enumerați și cu declarațiile martorilor audiați, a fost identificat acest polițist ca fiind agentul șef Șeicaru Viorel”, se arată în dosarul de anchetă.

Polițiștii l-au gazat, bătut și au urinat pe el

„Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan.

Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, „a deschis portiera stângă a mașinii” și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-1 singur în mașină, cu geamurile ridicate (...)

La un moment dat, autovehiculul s-a oprit și polițiștii l-au scos pe Ghiorghe Mihai lonuț din mașină, ocazie cu care acesta a observat că se aflau pe un teren viran, descris de persoana vătămată ca fiind un câmp.

La fața locului au oprit și autospecialele în care se aflau agenții Șeicaru Viorel, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin, farurile autovehiculelor fiind lăsate pornite.

Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că a fost înjurat din nou de polițistul care anterior îi pulverizase spray lacrimogen, mai exact Șeicaru Viorel.

Apoi, agentul care îl ținea de brațul drept, mai exact „un polițist înalt și blond”, l-a lovit pe Ghiorghe Mihai lonuț cu pumnul în zona coastelor, spunându-i ceva de genul vezi, mă, cu cine te pui?”.

Semnalmentele menționate corespund celor ale lui Nine Dorin, cu atât mai mult cu cât din analiza planșelor fotografice atașate la dosar rezultă că singurul agent cu părul blond dintre cei avuți în vedere este tocmai Nine Dorin.

În continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tomfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție. 

În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp „vezi, mă, ce poate să facă poliția română?”.

Întrucât persoanei vătămate începuse să îi sune telefonul, Șeicaru Viorel i-a scos telefonul din buzunar, telefon pe care l-a aruncat în vegetație, în apropierea unei căi ferate din zonă.

Totodată, dintr-un buzunar i-a mai scos și un pachet cu tutun, pe care i l-a vărsat peste față, după care toți polițiștii s-au urcat în mașinile cu care veniseră, lăsându-l pe Ghiorghe Mihai lonuț singur pe acel teren viran”, se arată în documentul citat de știri pe surse. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te