Polițist arestat împreună cu interlopul Vitalie Mîrză. Falsificase probe din dosarele acestuia

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.01.2024 - 12:49
Vitalie Mîrză conducea o grupare violentă Foto: captură youtube - rol ilustrativ

Un ofițer de poliție judiciară este cercetat în stare de arest pentru favorizarea infractorului și fals intelectual după ce a încercat să protejeze gruparea de interlopi condusă de fostul pugilist Vitalie Mîrză.

SHARE

Un polițist din Bacău a fost arestat pentru 30 de zile după ce s-a descoperit că încerca să protejeze o grupare violentă din Onești. 

Gruparea este condusă de fostul boxer Vitalie Mîrză iar din 2019 până în prezent, aceștia ar fi comis mai multe fapte violente. 

 Polițist arestat împreună cu interlopul Vitalie Mîrză. Omul legii, acuzat că favoriza infractorii

 Un ofițer de poliție judiciară din Bacău este anchetat în stare de arest preventiv pentru că ar fi ajutat o grupare de interlopi conduși de Vitalie Mîrză fost boxer profesionist, campion național și antrenor de box,. 

Acesta falsificase probe din anchetă pentru a-i proteja pe infractori. 

Citește și: VIDEO Interlop ciuruit cu 90 de gloanțe pe geamul mașinii blindate, în propria benzinărie

Clanul lui Mîrză este cunoscut pentru acțiunile violente ale membrilor grupării. În ultimii 5 ani, aceștia au comis numeroase infracțiuni de loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice. 

 ”La data de 16 ianuarie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău au pus în executare două dintre mandatele de percheziție domiciliară emise într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

 În această cauză penală, instanța competentă a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de patru inculpați, trei fără calitate specială și un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Măsura preventivă a fost menținută de magistrații Tribunalului Bacău, care, prin încheierea din data de 22 ianuarie 2024, au respins contestațiile formulate de cei patru inculpați împotriva măsurii preventive.

 Urmărirea penală vizează săvârșirea de către mai multe persoane (membri ai grupării „Mîrza“ din municipiul Onești), în perioada 2019 - până în prezent, a numeroase infracțiuni de loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției”, a transmis Direcția Generală Anticorupție.

Citește și: Interlopul Bebino a fost împușcat. Acum trei ani, un alt interlop i-a tăiat două degete cu sabia

 Cum îi sprijinea polițistul pe interlopii lui Mîrză

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că membrii grupării au fost sprijiniți de polițist, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, constând în aceea că, în calitate de lucrător de poliție

 judiciară în cadrul IPJ Bacău, în exercitarea atribuțiilor de serviciu referitoare la instrumentarea mai multor dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a

 membrilor grupării „Mîrza“ și în vederea îngreunării cercetărilor penale, a falsificat probe rezultate din anchetă și a omis, cu intenție, să administreze probele necesare justei soluționări a cauzelor, omisiune care a avut drept consecință,

 în unele cazuri, împlinirea termenului de prescripție a răspunderii penale, mai arată DGA.

Citește și: Celebrul mafiot, devenit scriitor și actor în filme cu gangsteri, găsit împușcat în propria casă

Anul trecut, Vitalie Mârza  a bătut doi bărbați în Onești alături de un prieten, poreclit „Bombardierul”.

De asemena, sportivul Vitalie Mârza a fost implicat și într-un alt incident violent cu Mihai Oprea, un fost luptător român de kickboxing, care l-a acuzat că l-a bătut în plină stradă.

Oprea a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la nas după ce a suferit o fractură de piramidă nazală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te