Celebrul mafiot, devenit scriitor și actor în filme cu gangsteri, găsit împușcat în propria casă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.10.2023 - 13:01
Fostul gangster londonez devenit scriitor și actor Dave Courtney - Foto: Profimedia images

Fostul gangster londonez devenit scriitor și actor Dave Courtney, cunoscut drept „cel mai temut mafiot” din Marea Britanie, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit fără viață, cu o rană în cap, provocată de o armă de foc.

SHARE

Dave Courtney, fostul mafiot din Pulmsted, sudul Londrei, a fost găsit mort la domiciliul său, duminică dimineață. Se pare că acesta a decis să își ia viața cu o armă de foc.

Celebrul mafiot, devenit scriitor și actor în filme cu gangsteri, găsit împușcat în propria casă

Un purtător de cuvânt al poliției metropolitane a declarat "Poliția a fost chemată în jurul orei 11:25 duminică, 22 octombrie, la o adresă rezidențială de pe Chestnut Rise, SE18, în urma unor rapoarte despre un bărbat găsit decedat. Motivele morții sale sunt în curs de elucidare. Nu au avut loc arestări".

Familia fostului gangster anunță: "Cu profundă tristețe anunțăm decesul lui Dave Courtney la vârsta de 64 de ani. Dave s-a sinucis în primele ore ale zilei de duminică, 22 octombrie, cu o armă de foc, în casa sa de la Camelot Castle din Plumstead. Detalii despre aranjamentele funerare vor fi furnizate în timp util”. Familia sa cere respect în această perioadă de doliu.

Citește și: Ultimul naș al Mafiei siciliene, care a umplut un cimitir de victime, găsit mort într-un spital

Omul dur, devenit scriitor și actor, este cunoscut pentru relațiile sale cu gangsteri precum Krays, Roy Shaw și Lenny McLean.

Omagii au început deja să curgă din partea fanilor pe rețelele de socializare. O persoană a spus: "R.I.P. Dave Courtney. Un om care a fost o figură a scenei mafiote, care participa la răzbunări mafiote la sfârșitul anilor '90.".

Citește și: Răzbunare în familia unui tânăr dizolvat în acid de nașul mafiei siciliene: „Urmează o moarte lentă”

Un altul a adăugat: "RIP Dave Courtney, legenda mafiei britanice". Un al treilea a spus: "L-am întâlnit pe Dave Courtney de câteva ori. Era foarte amuzant și avea o inimă de aur. RIP un adevărat gentleman de școală veche".

A trăit și a murit ca un gangster din „școala veche”

Courtney, care s-a născut în Bermondsey, dar a locuit în Plumstead, a fost membru al bandei Richardson. A scris șase cărți despre trecutul său delicvent și se pare că a fost sursa de inspirație pentru personajul lui Vinnie Jones, Big Chris, din "Lock, Stock and Two Smoking Barrels".

Fostul gangster a fost împușcat de mai multe ori în timpul răfuielilor cu alte bande mafiote rivale, un rival i-a smuls nasul cu dinții în timpul unui conflict, având nevoie de o operație pentru reconstrucție nazală și a ucis fără să clipească atunci când a fost nevoie pentru a rămâne în viață, potrivit site-ului său.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te