Poliția neagă că a asigurat securitatea interlopilor veniți la nunta lui Ghenosu. Ce a făcut de fapt

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.08.2024 - 16:51
Poliția neagă că a asigurat securitatea interlopilor veniți la nunta lui Ghenosu - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Poliția neagă că a asigurat securitatea interlopilor veniți la nunta lui Ghenosu - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliția neagă că a făcut filtre în noaptea nunții interlopului Ghenosu pentru ”a asigura securității persoanelor participante” la eveniment. IPJ Dâmbovița spune că este vorba despre o acțiune la nivelul întregului județ pentru ”menținerea unui climat de ordine și siguranță”

SHARE

Poliția spune că acțiunea de vineri seara, la nivelul municpiului Târgoviște nu are legătură cu nunta interlopului Ghenosu, eveniment la care ar fi participat cel puțin 200 de persoane, membri ai unor grupări interlope cunoscute din România. 

Oamenii legii spun că, de fapt, a fost vorba despre acțiuni la nivelul întregului județ, în timpul cărora au legitimat peste 500 de persoane și au controlat 458 de mașini. 

Poliția neagă că a asigurat securitatea interlopilor veniți la nunta lui Ghenosu. Ce a făcut de fapt?

Presa a relatat că în noaptea nunții interlopului Florin Ghinea, cundoscut drept Ghenosu, Poliția a făscut filtre în zona localului unde s-a ținut evenimentul iar mașinile participanților au fost controlate. 

Citește și:  200 de interlopi au venit la nunta lui Ghenosu. Poliția a făcut filtre. Pe cine căuta?

Astfel, conform unor surse citate de site-uri media, polițiștii ar fi căutat interlopi care ar fi dați în urmărire sau s-ar afla în arest la domiciliu. Alții consideră că polițiștii au stat acolo pentru a evita orice scandal între bandele rivale. 

Poliția a venit cu o informare în care neagă că acțiunile din noaptea de 2 spre 3 august ar avea legătură cu acest eveniment. 

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind măsurile luate de polițiștii din Dâmbovița, în contextul desfășurării unui eveniment privat în municipiul Târgoviște, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele:

În noaptea de 2 spre 3 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pe raza întregului județ, inclusiv în municipiul Târgoviște. 

Citește și: Clanul Ghenosu: crime, tâlhării, șantaj, proxenetism, atacuri armate. Cum au fost prinși interlopii

Activitățile nu au avut drept scop asigurarea securității persoanelor participante la respectivul eveniment sau fluidizarea traficului în zona desfășurării acestuia, ci au avut ca obiectiv menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.
 
În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, fiind instituite mai multe filtre pentru controale în trafic, dar și în zonele în care s-ar fi putut înregistra evenimente negative.

Citește și: Periculosul interlop Ghenosu e liber și petrece cu Nuțu Cămătaru și Dan Bursuc
 
În cadrul controalelor efectuate în trafic, pe raza județului Dâmbovița, au fost legitimate 552 de persoane și controlate 458 de autovehicule.
 
De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 311 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 104.235 de lei.
 
Pentru că au pus în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Dâmbovița.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te