Planta de pe marginea drumului care redă strălucirea tenului. Românii mănâncă mierea din floare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.05.2024 - 06:58
Planta de pe marginea drumului cu beneficii umitoare pentru ten. Românii mănâncă mierea din floare - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Planta de pe marginea drumului care redă strălucirea tenului. Românii mănâncă mierea din floare. Iată despre ce plantă este vorba și de ce o iubesc românii atât de mult?

SHARE

Planta de pe marginea drumului care redă strălucirea tenului. Românii mănâncă mierea din floare. Iată despre ce plantă este vorba și de ce o iubesc românii atât de mult?

Planta care redă strălucirea tenului 

Salcamul (Robinia pseudoacacia) este o specie originară din America de Nord, adus mai întâi în Franţa şi mai târziu în România (1750). Crește din regiunea de câmpie până în cea montană, este cultivat pe terenuri degradate ca arbore melifer şi în scop ornamental.

Citește și:  Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Este un arbore foios, înalt care creşte în toată ţara, spontan cât şi plantat. Are o tulpină dreaptă care poate ajunge până la 30-35 rn inălţime și groasă până la 80-100 cm.

Scoarţa are un ritidom foarte gros, adânc brăzdat longitudinal care conţine o mare cantitate de substanţe minerale. Frunzele sunt imparipenat-compuse, cu 7-19 foliole eliptice sau ovate, scurt peţiolate, glabre, rotunjite la vârf şi întregi pe margine. 

Florile sunt albe, frumos mirositoare, dispuse în raceme. Înflorește în mai-iunie, iar fructul este o păstaie turtită, brun-roşiatică, lungă de 5-10 cm şi lată de 1-2 cm, cu 3-10 seminţe reniforme. Acesta poate ajunge până la peste 100 ani.

Gastrită și ulcer gastric

Sunt recomandate în gastrită și ulcer gastric deoarece au efecte anti-acide.

Tratamentul trebuie să dureze minimum o lună.  Se administrează la 10-15 minute după fiecare masă câte o lingură rasă din combinaţia în proporţii egale de pulberi de flori şi frunze de salcâm şi frunze de zmeur.

Se consumă infuzia din 6 linguriţe de flori şi frunze de salcâm. Are efecte antimicotice şi ajută în timp la reglarea acidităţii organismului.

Insomnie

Se consumă sub formă de infuzie de flori de salcâm timp de o lună ori floare de salcâm proaspătă, amestecată cu două-trei lingurițe de miere, sau adăugată în salatele de fructe.

Ten - strălucire și întinerire

Iată ce beneficii uimitoare au florile de salcâm pentru tenul femeilor. Pentru a descoperi acestea veți avea nevoie de o mască cu miere și flori de salcâm.

Pentru această mască avem nevoie de: 4 linguri de miere, 4 linguri de flori de salcâm proas­pete sau 3 lin­guri de flori de salcâm uscate și mărunțite.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Ames­tecă bine mie­rea cu florile de salcâm și lasă la ma­cerat 3-4 zile, după care în­tinde, prin masare ușoară, pe față și pe gât. Lasă masca să acționeze jumătate de ora, apoi spală cu apă rece. Masca da elasticitate și suplețe oricărui tip de ten, estompează ridurile și înviorează obra­zul palid, oferindui strălucire. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te