Pistă pentru biciclete de doi kilometri, între Avrig şi Mârşa, în valoare de 1,8 milioane de euro

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.05.2021 - 11:11
Pistă pentru biciclete de doi kilometri, între Avrig şi Mârşa, în valoare de 1,8 milioane de euro. / Foto: digi24.ro

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a lansat licitaţia pentru realizarea pistei de biciclete între localităţile Avrig şi Mârşa, în lungime de doi kilometri, o investiţie evaluată la peste 8,9 milioane de lei (circa 1,8 milioane de euro), bani europeni.

SHARE

"Consiliul Judeţean Sibiu a lansat licitaţia pentru realizarea pistei de biciclete pe DJ 105 G, între localităţile Avrig şi Mârşa, pe o lungime de 2 kilometri, obiectiv asumat de Consiliul Judeţean Sibiu în cadrul proiectului 'Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din localitatea Mârşa, oraşul Avrig', în care este partener, iar Primăria Oraşului Avrig este leader. Licitaţia se referă la contractarea serviciilor privind realizarea documentaţiei tehnice (PAC, POE şi PT), execuţia lucrărilor şi asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului. Valoarea estimată a contractului este de 8.919.838,64 lei cu TVA, din care execuţia lucrărilor se ridică la suma de 8.403.472,42 cu TVA", se arată în comunicatul CJ Sibiu.

Citește și: VIDEO Un singur kilometru finalizat din Șoseaua de Centură Mihăilești în 7 ani. Deschiderea, 2022

Potrivit sursei citate, ofertele se pot depune până luni, 24 mai, ora 15,00, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Operatorul economic câştigător va avea la dispoziţie 4 luni pentru realizarea documentaţiilor tehnice şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor.

Mersul pe bicicletă aduce numai avantaje

"Mersul pe bicicletă aduce numai avantaje: relaxează, îmbunătăţeşte condiţia fizică, contribuie la protejarea mediul înconjurător şi ne menţine sănătoşi. De aceea, una dintre priorităţile noastre de a avea cât mai multe piste de biciclete în judeţ se concretizează şi prin acest proiect", a precizat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Citește și: Interlopul Zlatu Căldăraș, iertat de pușcărie: „I-ar aduce prejudicii morale”. Nepoți cu acte false

Pe lângă amenajarea pistei de biciclete, între localităţile Avrig şi Mârşa, proiectul "Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din localitatea Mârşa, Avrig mai prevede realizarea de lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei, şcolii şi sălii de sport, din localitatea Mârşa, precum şi dotarea acestora cu echipamente corespunzătoare. Aceste investiţii revin în sarcina Primăriei Oraşului Avrig. Valoarea acestora se ridică la suma de 14.126.029,75 lei cu TVA.

Proiectul se realizează cu sprijinul fondurilor europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, fonduri atrase de Consiliul Judeţean Sibiu în parteneriat cu Primăria Oraşului Avrig, valoarea totală a acestuia ridicându-se la suma de 24.095.776,80 lei cu TVA. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te