Costel Litrașu, autorul „măcelului” din Chiajna, alianță cu interlopul King Kong. Poliția în alertă

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.03.2023 - 15:48
Cotsel Litrașu - Foto: spynews.ro

Interlopul Costi Litrașu s-ar fi apropiat tot mai mult de alți lideri ai lumii interlope pentru a controla una din cele mai prospere localități de lângă București. De aceea, poliția este în alertă maximă zilele acesta în localitatea Chiajna

SHARE

Costeluș Litrașu are, deja, un lung istoric în mediile infracționale din București. A fost închis pentru un omor comis în Chiajna, după ce, ajutat de mai mulți prieteni a ucis în bătaie un bărbat care avusese un conflict cu tatăl său, Ștefan Raiciu, zis Fane Litrașu.

O aliață periculoasă

Temutul lider interlop Costi Litrașu ar fi reușit să facă una dintre cele mai periculoase alianțe, care îi permite să controleze cu autoritate comuna Chiajna, acolo unde a reușit să se impună după ce i-a măcelărit pe principalii săi rivali, după ce i-a prins într-o ambuscadă.


 Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi fost văzut în compania altor doi interlopi cunoscuți ca persoane violente. Este vorba despre uriașul Bebino, poreclit și King Kong din Berceni și fostul om de mare încredere al clanului Cămătarilor, Alexandru Stoica, zis Aticu. Anchetatorii susțin că cei trei ar fi participat, recent, la o petrecere zgomotoasă, organizată la Chiajna, însă până la apariția echipajelor de poliție apucaseră să dispară, scrie spynews.ro

Cum a preluat controlul în Chiajna

Costeluș i-ar fi cerut bătrânului său tată jumătate de milion de euro, ca despăgubire pentru perioada petrecută în spatele gratiilor, însă Fane Litrașu l-ar fi refuzat categoric. Furios, băiatul i-a declarat război părintelui său și ar fi jurat să se răzbune în mod exemplar, imediat ce i se va ivi o primă ocazie.

Costeluș i-ar fi cerut bătrânului său tată jumătate de milion de euro, ca despăgubire pentru perioada petrecută în spatele gratiilor, însă Fane Litrașu l-ar fi refuzat categoric. Furios, băiatul i-a declarat război părintelui său și ar fi jurat să se răzbune în mod exemplar, imediat ce i se va ivi o primă ocazie.

Măcelul din Chiajna


Costel Litrașu ar fi încercat, printr-un interpus, să facă pace cu clanul Iordan, însă demersul său a fost un eșec.

În 2020, pe fondul unei stări de tensiune între cele două grupări, generate de unele interese imobiliare, Costeluș Litrașu, cu două zile înainte de producerea „măcelului”, acesta i-ar fi dat un pumn lui Liviu Iordan, într-un oment în care acesta nu se aștepta.

Ulterior, mai mulți oameni din subordinea bărbatului lovit l-ar fi găsit pe Litrașu și l-ar fi fugărit, după ce, inițial, ar fi scos cuțitele.

Din răzbunare, Costel Litrașu a strâns în jurul său o echipă de aproximativ 30 de persoane, și a pus la la cale o ambuscadă. Ca urmare, bătăușii au blocat în trafic mașina în care Liviu Iordan se afla împreună cu prietenul său, Călin Pană și după ce, inițial, ar fi tras mai multe focuri de armă cu un pistol cu bile, i-ar fi bătut crunt pe cei doi.

Citește și: Temutul Costeluș Litrașu, capul măcelului din Chiajna, reținut iar. De ce a mințit că fost cu un ATV

Cine e Bebino

Interlopul Marius Alecu, zis Bebino sau King Kong, este acuzat că a încercat să elimine concurența din cartier prin amenințări online, dar și pentru că s-a implicat în recrutarea unor tinere pe care le-a exploatat sexual.

În data de 05 mai 2022, polițisti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, au pus în aplicare 8 mandate de aducere, în Bucuresti și județele Ialomița și Călărași, într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citește și: VIDEO Interlopul Bebino, dușmanul lui Mircea Nebunu, arestat pentru amenințări pe net și proxenetism

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te