Cazul Sorinei: Instanța amână decizia privind revizuirea adopției, cerută de procurorul general

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 10.07.2019 - 13:31
Sorina și mama ei adoptivă, Ramona Săcărin

Curtea de Apel Craiova a amânat, miercuri, o decizie privind revizuirea adopției Sorinei, fetița din Baia de Aramă, cerută de procurorul general interimar Bogdan Licu.

SHARE

UPDATE 13.30: O a treia decizie în cazul Sorinei a fost pronunțată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, care a hotărât să respingă cererea procurorului general interimar Bogdan Licu de a strămuta cererea de revizuire a adopției de la Curtea de Apel Craiova. 

„Respinge cererea formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova – Secţia I civilă. Definitivă”, a anunțat, miercuri, instanța supremă. 

UPDATE 12.30: Curtea de Apel Craiova se va pronunța mâine în cazul revizuirii deciziei definitive a hotărârii de adopție, prin care Sorina a devenit copilul familiei Săcărin.  

În cazul ordonanței președințiale, a cărei emitere a cerut-o procurorul general interimar Bogdan Licu, Tribunalul Olt a declinat competența către Judecătoria Slatina. Ordonanța cere ca Sorina să rămână în țară până la finalizarea anchetei. 

---

Două decizii sunt așteptate, marți, în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia Săcărin, stabilită în Statele Unite ale Americii. 

Curtea de Apel Craiova ar trebui să se pronunțe asupra revizuirii adopției Sorinei, decisă definitiv în favoarea familiei Săcărin. În acest caz, procurorul general Bogdan Licu a cerut anularea adopției. 

O altă decizie este așteptată și la Tribunalul Olt, unde magistrații ar trebui să se pronunțe dacă interzic Sorinei să părăsească România până la finalizarea cercetărilor în dosarul adopției și al modului în care ea a fost scoasă din familia ex-asistentei maternale din Baia de Aramă.  

Citește și: Secţia pentru procurori discută suspendarea procuroarei care a preluat-o pe fetița din Baia de Aramă 

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a respins și cererea procurorului general, prin care Bogdan Licu solicita suspendarea executării adopției Sorinei, adică fetița să fie luată din familia Săcărin până la judecarea cererii de revocare a adopției. 

Sorina, o fetiță de opt ani crescută în plasament, la o asistentă maternală profesionistă, a fost adoptată de o familie de români din America, în luna aprilie. Timp de două luni, ex-asistenta maternală, căreia i-a fost întrerupt contractul de muncă, a refuzat să predea copilul familiei adoptive, susținând că ea însăși a încercat să o adopte, însă a fost mințită de Protecția Copilului Mehedinți, care i-ar fi spus că fetița nu este adoptabilă.

Totuși, asistenta maternală a redactat două declarații în care a refuzat adopția. Cazul a făcut vâlvă în societate, după ce pe Facebook a apărut, vinerea trecută, o înregistrare în care fetița este scoasă din casă cu forța, de o procuroare, în baza plângerii familiei adoptive, care a reclamat că Sorina era ținută la Baia de Aramă cu forța. Familia asistentei maternale i-ar fi spus micuței că părinții adoptivi vor să o taie și să îi ia organele, potrivit oamenilor legii. 

Cazul a fost folosit ca pretext pentru atacarea justiției de către Coaliția PSD-ALDE. 

Citește mai multe despre cazul Sorinei aici: Familia adoptivă a Sorinei: „România a picat testul independenței justiției”. Cum evoluează cazul 

Cazul Sorina. Care sunt îndatoririle unui asistent maternal, potrivit convenției de plasament

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te