O tânără din Alba a fost răpită pentru a fi căsătorită cu forța: 5 persoane, condamnate

DE Alin Crișan | 15.11.2022 - 19:47
Mașină de poliție - Foto: INQUAM Photos / George

Mai multe persoane au fost condamnate pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce au răpit o tânără din Alba și au dus-o până în județul Timiș, unde au vrut să o căsătorească cu forța.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

O primă decizie a fost dată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia în data de 9 noiembrie 2022, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Citește și: Republica Moldova, în beznă: Pană de curent în toată țara după bombardamentele Rusiei în Ucraina

Este vorba despre o faptă care s-a petrecut în anul 2019 și care la bază ar fi avut o înțelegere pentru o posibilă căsătorie între tânără și principalul inculpat, un bărbat care atunci avea 29 de ani, iar fata 25 de ani.

Prima dată cazul a ajuns în atenția publică în urma unui comunicat de presă al IPJ Alba, în care polițiștii anunțau că au reținut patru persoane, din cele cinci implicate, în răpire.

Fapta a avut loc în luna august 2019.

Citește și: Cum s-a născut „Cireșarii”, romanul copilăriei, care s-a vândut într-un milion de exemplare

Două luni mai târziu, cele cinci persoane implicate au fost trimise în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Tânără a fost luată din parcarea Alba Mall și i s-a spus că va merge la un restaurant pentru a lua masa și a discuta despre posibila căsătorie. Însă, când era în mașina, în zona ”Trei Poduri” și-a dat seama că nu merg la restaurant.

La momentul trimiterii în judecată, procurorii din Alba Iulia transmiteau următoarea stare de fapt din dosar:

”În data de 27.08.2019, inculpatul C.I. a luat-o pe persoana vătămată dintr-o parcare din Alba Iulia și a determinat-o să urce în autoturismul său, sub pretextul că vor lua masa la un restaurant, însă, ulterior, ajutat de inculpaţii C.A., Ş.A., S.G. şi R.A.M., a dus-o la domiciliul său din orașul Recaș, județul Timiș, iar ulterior în orașul Lugoj, contrar voinței acesteia.

Citește și: Au „prădat” Irlanda de Nord: 3 români au furat parfumuri în valoare de 5.000 £ dintr-un magazin

În data de 27.08.2019, după ce a oprit autoturismul în apropierea sensului giratoriu din zona denumită „Trei Poduri”, la ieșirea din municipiul Alba Iulia, spre Sebeș, inculpatul C.I. a tras-o de păr pe persoana vătămată, în contextul în care aceasta a intenționat să coboare din mașină fără acordul său.

Cu această ocazie, inculpaţii R.A.M. şi Ş.A. au coborât din autoturismul lor, au luat-o în brațe pe persoana vătămată și au mutat-o de pe scaunul dreapta față al autoturismului inculpatului C.I. pe bancheta din spate, unde a fost flancată de inculpatele S.G. şi C.A., în contextul în care persoana vătămată era transportată contrar voinței sale în orașul Recaș”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Citește și: Nicuşor Dan salută decizia Guvernului privind creşterea gradului de îndatorare a PMB: O soluţie

În data de 9 noiembrie, judecătorii din Alba Iulia au decis pedepse cu suspendare pentru toți cei implicați. Tânărul a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare cu suspendare, iar complicii săi la câte un an și trei luni cu suspendare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară, potrivit alba24.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te