O nouă bancă a apărut în România. Boloș: „Va deschide noi oportunități pentru antreprenori”

DE Alin Crișan | Actualizat: 16.11.2023 - 21:02
O nouă bancă a apărut în România! Boloș: „Va deschide noi oportunități pentru antreprenori” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

O nouă bancă a apărut în România. Guvernul României a aprobat Actul constitutiv al Băncii de Investiții și Dezvoltare - S.A. (BID).

SHARE

Guvernul României a aprobat Actul constitutiv al Băncii de Investiții și Dezvoltare - S.A. (BID).

O nouă bancă a apărut în România. Boloș: „Va deschide noi oportunități pentru antreprenori”

"Încă de la audierile pentru preluarea portofoliului de ministru al Finanțelor am spus că un obiectiv important de mandat va fi să operaționalizăm Banca de Investiții și Dezvoltare, cu viziunea clară de a performa ca instituție centrală de dezvoltare care să deservească întreprinderile românești și alte entități din sectorul public și privat.", a transmis ministrul Marcel Boloș.

"Prin intermediul ei, vom crea un cadru financiar robust pentru proiecte inovatoare și durabile, care vor contribui la modernizarea infrastructurii și la stimularea creșterii economice.

Citește și: Nicolae Ciucă: România are o economie robustă. Această situaţie e rezultatul măsurilor luate de noi

Această instituție va acționa ca un catalizator pentru dezvoltarea economică și va sprijini sectoarele cheie, deschizând noi oportunități pentru antreprenori, investitori și comunități locale", a mai spus ministrul.

Ministerul de Finanțe precizează că Obiectivele strategice ale BID sunt facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii, asigurarea accesului la finanțare pentru proiecte de infrastructură viabile și atragerea capitalului privat în investiții, sprijinirea procesului de accesare și utilizare a fondurilor europene și a efectului de multiplicare asociat și furnizarea de asistență tehnică.

BID se înființează ca societate pe acțiuni de tip închis, instituție de credit, persoană juridică de drept privat, deținută pe toată perioada de funcționare de statul român, prin Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar unic, sub supravegherea Băncii Naționale a României, cu repectarea prevederilor Regulamentului nr. 4/2023 emis de BNR care reglementează cerințele privind evaluarea adecvării membrilor organului de conducere și a persoanelor care dețin funcții-cheie în cadrul băncii de dezvoltare.

Citește și: Falcă e supărat pe PSD și amenință cu ruperea coaliției: „Guvernarea depinde de cum se comportă”

Capitalul social subscris este de 3 miliarde lei, din care capitalul vărsat la înregistrarea băncii la Registrul comerțului este de 119 milioane lei, diferența urmând a se achita în 2 tranșe până la finalul anului 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te