Cinci hoți români au dat 175 de spargeri la întreprinderi din Austria ca să fure cupru și fier vechi

DE Adrian Costin | Actualizat: 13.12.2022 - 14:32
Cinci hoți români au dat 175 de spargeri la întreprinderi din Austria ca să fure cupru și fier vechi Foto: stiridiaspora.ro

Un grup de cinci hoți, toți români, a furat cupru și fier pe care-l vindeau unui comerciant de fier vechi din Austria. Banda a comis în total 175 de spargeri

SHARE

Începând din toamna anului 2021, în localitatea austriacă Vorarlberg  s-a înregistrat un număr tot mai mare de spargeri în întreprinderi, de cele mai multe ori fiind vorba despre furtul unor cantități mari de cupru și fier vechi.

În cursul investigațiilor efectuate, Direcția de Poliție a provinciei Vorarlberg a stabilit legături concrete cu spargeri similare din cantoanele elvețiene St. Gallen, Thurgau, Aargau, Lucerna și Zurich.

În Elveția au fost comise mai multe spargeri în societăți de prelucrare a metalelor, fiind furate și dube pentru transportul fierului vechi. Vehiculele au fost găsite de poliția austriacă și au fost returnate proprietarilor de drept.

Datorită cooperării cu corpurile de poliție din Elveția, suspiciunea a fost în cele din urmă îndreptată către un grup de infractori români. 

“Membrii acestui grup, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, au fost arestați și duși la închisoarea Feldkirch, dar unul dintre hoți este încă în libertate”, a precizat poliția din Austria.

Citește și: VIDEO Cine sunt frații interlopi care l-au omorât pe John Englezu în Malta. Încă un român învinuit

Cinci hoți români au dat 175 de spargeri

Banda de hoți a comis în total 175 de spargeri. “Acest lucru a dus la pagube totale de peste 1,2 milioane de euro.” Poliția cantonală din St Gallen a confirmat că, în prezent, în Elveția se desfășoară investigații. “Poliția cantonală din St. Gallen conduce procedurile. Acesta nu a fost încă încheiat. Cu toate acestea, grupul românesc este acuzat de peste 50 de infracțiuni în întregul canton. Bunurile furate au o valoare totală de aproximativ 500.000 de franci elvețieni. Pagubele provocate se ridică la puțin sub 200.000 de franci”, a declarat Florian Schneider, purtător de cuvânt al poliției cantonale din St. Gallen.

Cumpărătorul era un austriac care avea o firmă de fier vechi

Un comerciant austriac de fier vechi din localitatea Götzis a putut fi identificat ca fiind cumpărătorul. “Bărbatul este acuzat că a cumpărat de la hoți cupru și fier vechi în valoare de aproximativ 220.000 de euro”, continuă scrisoarea Direcției regionale de poliție din Vorarlberg. Micul comerciant mărturisește că a cumpărat cupru și fier vechi și că le-a revândut cu profit, dar neagă cantitatea mare.

În timpul perchezițiilor domiciliare efectuate la domiciliul firmei și la domiciliul particular al bărbatului, au fost confiscate un Porsche Panamera și un Porsche Carrera 911. Precum și 69.000 de euro în numerar. În plus, au fost confiscate documente falsificate și documente bancare, care ar fi trebuit să dovedească o lichiditate ridicată a cumpărătorului. El se află în arest preventiv, fiind suspectat de primire de bunuri furate și fraudă gravă.

Hoți români, prinși și la Pandorf

Doi hoți români au fost arestați în Designer Outlet din Parndorf (districtul Neusiedel am See), deoarece ar fi furat peste 100 de articole din 15 magazine.

Angajații unui magazin surprins o româncă de 38 de ani și pe partenerul ei de 52 de ani furând.  În mașina lor au fost găsite bunuri furate în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a informat marți poliția de stat din Burgenland.

În geanta bărbatului de 38 de ani, polițiștii au găsit și numeroase articole de îmbrăcăminte din care fuseseră deja scoase etichetele și siguranțele. Au fost asigurate și instrumentele adecvate. Potrivit poliției, cei doi cetățeni români au mărturisit fapta și au fost duși la închisoarea Eisenstad.

Doi români au furat 540 de cauciucuri și sute de litri de motorină 

Doi români, unul de 42 de ani și altul de 19 ani, au fost condamnați la închisoare după ce polițiștii din Austria i-au prins la furat de cauciucuri și motorină. Cei doi, șoferi de TIR și ei, au fost prinși în flagrant, iar marfa furată a fost evaluată la 200.000 de euro.

Peste 540 de cauciucuri de TIR-uri au furat cei doi șoferi români în patru luni de zile, iar la asta se adaugă și sute de litri de motorină, combustibilul fiind folosit pentru a aduce marfa în țară.

Furturile au avut loc începând cu luna octombrie a anului trecut, iar cei doi români au acționat în aproape toată Austria. Marfa furată se ridică la 200.000 de euro, spun anchetatorii, care i-au prins în flagrant pe cei doi români.

Citește și:  Recompensă de 35 milioane $ pentru prinderea asasinului a doi soți miliardari din industria pharma

Acționau după un plan bine stabilit. Și în seara în care au fost prinși, la ora patru dimineața, ei reușiseră să fure roțile de rezervă de la 17 TIR-uri aflate într-o parcare din Amstetten, marfă de câteva mii de euro. Apoi au început să fure motorina necesară pentru a transporta marfa furată înapoi în țară.

Cei doi au primit pedepse cu închisoarea din partea magistraților. Bărbatul în vârstă de 42 de ani va sta doi ani după gratii, în timp ce tânărul de 19 ani va sta șapte luni la închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te