Recompensă de 35 milioane $ pentru prinderea asasinului a doi soți miliardari din industria pharma

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.12.2022 - 10:15
Barry Sherman, fondatorul gigantului farmaceutic Apotex, și soția sa, Honey, au fost uciși în casa lor din Toronto pe 13 decembrie 2017 Foto: TOM SANDLER / TORONTO STAR FILE PHOTO

Fiul soților miliardari care au fost găsiți strangulați în piscina vilei lor, a mărit la 35 de milioane de dolari recompensa pentru prinderea ucigașului.

SHARE

Barry Sherman (75 de ani), fondatorul gigantului farmaceutic Apotex, și soția sa, Honey (70 de ani), au fost uciși în casa lor din Toronto pe 13 decembrie 2017. Un agent imobiliar a găsit trupurile celor doi lângă piscina de la subsolul casei, două zile mai târziu. 

Cadavrele aveau curele în jurul gâturilor, prinse de balustrada piscinei. Inițial, poliția a crezut că are de-a face cu crimă și sinucidere. 

Autopsia a arăta că cei doi au murit prin strangulare, iar poliția a spus că nu există semne de intrare forțată în casa lor.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că cei doi au fost victimele unei duble omucideri „țintite”, dar după 5 ani, cazul rămâne nerezolvat.

Anul trecut, anchetatorii au cerut publicului să ajute la identificarea unei persoane care mergea pe un trotuar și ale cărei acțiuni erau „foarte suspecte”, a declarat poliția într-o aparentă descoperire.

Poliția crede că bărbatul are legătură cu crimele, dar nu a reușit să-l identifice, conform The Guardian.

Citește și: VIDEO Cine sunt frații interlopi care l-au omorât pe John Englezu în Malta. Încă un român învinuit

„Nu voi fi împăcat până când cei responsabili pentru acest act malefic nu vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Jonathon Sherman, fiul cuplului, într-o declarație transmisă CBC Toronto.

„Am fost copleșit de durere și tristețe, iar aceste sentimente se agravează pe măsură ce timpul trece.”

Citește și: Interlopul Ciprian Pian, reținut după ce și-a filmat copilul. Acuzat de pornografie infantilă

Recompensa a crescut la 35 de milioane de dolari canadieni

Săptămâna trecută, sora lui Jonathon, Alexandra Krawczyk, a confirmat că recompensa de 10 milioane de dolari canadieni nu a fost revendicată până acum. Acum, Jonathon a adăugat 25 de milioane de dolari canadieni din banii săi, iar recompensa a ajuns 35 de milioane de dolari canadieni.

„Această durere incomensurabilă este simțită în fiecare zi când îmi dau seama că cei doi copii ai mei nu vor avea niciodată privilegiul de a-mi întâlni părinții”, a spus el. „Îmi este dor de ei mai mult decât pot descrie și sunt pentru totdeauna bântuit de ceea ce li s-a întâmplat.” În ultimii ani, Jonathan a spus că Alexandra a sugerat că el ar fi jucat un rol în moartea părinților, deteriorându-se astfel relația dintre cei doi frați.

Barry i-ar fi cerut lui Jonathon să-i returneze 50 de milioane de dolari canadieni pe fondul lipsei de numerar la companie, Apotex, în săptămânile premergătoare crimelor. „Pot să vă spun că nu am fost implicat”, a declarat Jonathon. Poliția din Toronto a declarat că ancheta rămâne deschisă și că vor face tot posibilul să rezolve acest caz.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te