Nicușor Dan: Gabriela Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.08.2020 - 12:30
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că datoria Primăriei municipiului Bucureşti, la sfârşitul lunii iunie, era de 3,7 miliarde lei, precizând că primarul Gabriela Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani.

SHARE

Nicuşor Dan a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Primăria Capitalei este în faliment.

“Primăria Capitalei este în faliment. După ce a adus traficul într-un blocaj complet, iată că primarul PSD Firea a dus şi finanţele publice într-un blocaj complet. Şi te întrebi cum e posibil ca un oraş şi o primărie care are un buget de aproape un miliard de euro să intre în faliment? Cum e posibil ca o primărie care primeşte de la bugetul de stat pe cap de locuitor de patru,cinci ori mai mult decât primesc alte oraşe din ţara asta să intre în faliment?”, a transmis candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei.

El crede că o primărie intră în faliment atunci când primarul este un pericol public.

“O astfel de primărie intră în faliment când primarul ei este un pericol public, pentru că asta este primarul PSD Firea. Evident că primarul ăsta a fost fost depăşit de anvergura funcţie pe care a avut-o, dar, în momentul când eşti depăşit şi duci oraşul în faliment, te ascunzi în gaură de şarpe de ruşinea asta, nu vrei să mai iei încă un mandat la primărie, nu visezi să fii preşedintele PSD, să fii prim-ministru, să fii preşedintele României”, a precizat Nicuşor Dan.

El a menţionat că datoria Primăriei Capitalei, la sfârşitul lunii iunie, era de 3,7 miliarde de lei.

“La sfârşitul lui 2019, datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei, datorii comerciale şi 1,5 miliarde de lei datorii către stat. La momentul ăsta, nu am informaţia oficială, dar vă rog pe dumneavoastră, ziariştii, să o confirmaţi. Se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei, la sfârşit de iunie 2020, este 3,7 miliarde lei. Asta înseamnă că primarul PSD Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Asta înseamnă că datoria curentă a Primăriei Capitalei este bugetul pe anul următor pe care l-a îndatorat”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.