Moneda cu chip de femeie care valorează 25.000 €. De ce costă atât de mult?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.10.2024 - 16:19
Moneda cu chip de femeie care valorează 25.000 €. De costă atât de mult? - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)
Moneda cu chip de femeie care valorează 25.000 €. De costă atât de mult? - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

O monedă cu chip de femeie poate aduce posesorului o avere. Aceasta costă nu mai puțin de 25.000 €, susțin unii experți.

SHARE

Unele monede euro sunt obiecte de colecție foarte căutate. Una foarte specifică ar putea aduce vânzătorului până la 25.000 de euro.

Cei care colecționează monede fac acest lucru din motive foarte diferite, pentru unii este un hobby, alții o fac din motive științifice.

Moneda cu chip de femeie care valorează 25.000 €. De ce costă atât de mult?

Dacă vrei să deții o astfel de monedă, oricât de rară ar fi, trebuie să te bagi destul de adânc în buzunare. 

O monedă euro ar trebui să fie de mare interes pentru colecționari: ea înfățișează fața unei anumite femei. Și valorează până la 25.000 de euro.

Citește și: Moneda de 100 de lei este o raritate și se vinde scump pe internet. Câți bani poți primi pe ea

Dar ce face această monedă euro atât de populară și ce este ștanțat pe ea? Moneda înfățișează o femeie faimoasă care s-a bucurat de respectul și simpatia oamenilor atât din țara natală, cât și din afara ei timp de peste 30 de ani: Beatrix, Regina Olandei.

Moneda cu chip de femeie care valorează 25.000 €. De costă atât de mult? - Foto: eBay.com

Ea și-a urmat mama Juliana la tron ​​la 30 aprilie 1980 și acesta a fost și momentul în care monedele naționale au fost convertite în euro.

Drept urmare, toate piesele euro care au intrat de atunci în circulație aveau chipul Reginei pe ele. După ce Beatrix a abdicat ca regină a Țărilor de Jos pe 30 aprilie 2013, exact la 33 de ani până a doua zi după încoronare, fiul ei cel mare Willem Alexander a devenit rege al Țărilor de Jos. Din anul baterii, în 2014, capul său a împodobit monedele Olandei în profil lateral. 

Citește și: Cum te poți îmbogăți peste noapte cu o monedă de 2 euro. Pont știut doar de colecționarii de monede

Monedele care arată Beatrix din anii 2000, 2001 și 2002 sunt deosebit de populare în rândul colecționarilor. Cu toate acestea, există diferențe între monedele: monedele de 1 euro și 2 euro au doar o parte din profilul lui Beatrix pentru a le vedea. Cealaltă jumătate este preluată de inscripția „Beatrix, regina Nederlanden” și anul emiterii. Pe celelalte monede euro se vede însă profilul complet al fostei regine.

Există un detaliu care face moneda deosebit de valoroasă: dacă este bătută incorect. Din 2018, diverși vânzători oferă o monedă de 2 euro cu așa-numitul „inel dublu” pentru 25.000 de euro, scrie „Karlsruhe-Insider”. Alte monede cu ștanțări incorecte ajung la prețuri de vânzare de 10.000 de euro și mai mult. 

Citește și: De la 1 cent la mii de €. De ce unele monede valorează atât de mult? Ce scrie pe ele?

Motivul pentru care vânzătorii pot percepe aceste sume amețitor de mari se datorează probabil marii popularități reginei Beatrix. Și pe de altă parte, anul emiterii: monedele euro de circulație din anii 2000, 2001 și 2002 au acum peste 20 de ani și, prin urmare, sunt relativ rare, relatează scrie echo24.de.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te