Ministrul Apărării s-a întâlnit cu militarii români din Kosovo: „România nu are ambasadori mai buni”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.11.2023 - 08:29
Ministrul Apărării s-a întâlnit cu miltiarii români din Kosovo: „România nu are ambasadori mai buni” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Angel Tîlvăr s-a întâlnit, luni, cu militarii români dislocaţi în Kosovo, în cadrul operaţiei NATO KFOR.

SHARE

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit, luni, cu militarii români dislocaţi în Kosovo, în cadrul operaţiei NATO KFOR.

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu militarii români din Kosovo: „România nu are ambasadori mai buni”

Potrivit unui comunicat al MApN, în prima parte a vizitei, cei doi oficiali s-au întâlnit cu militarii care încadrează structurile române dislocate în baza KFOR de la Pristina. 

Delegaţia oficială s-a deplasat apoi în Camp Bondsteel, bază în care îşi desfăşoară activitatea aproape 160 de militari români, inclusiv cei din compania de infanterie din rezerva strategică la dispoziţia SACEUR, dislocată în Kosovo la jumătatea lunii octombrie a acestui an.

Citește și: Conflictul Serbiei cu Kosovo, țară nerecunoscută de România, ar arunca Europa într-un război mortal

"Faceţi o treabă excelentă şi, deşi vi s-a mai spus, vreau să întăresc faptul că România nu are ambasadori mai buni şi mai eficienţi decât dumneavoastră, cei care ne apăraţi interesele de securitate în cele mai complexe teatre de operaţii din lume", le-a spus Angel Tîlvăr militarilor aflaţi în misiune în Kosovo.

Ministrul Apărării Naţionale a arătat că regiunea Balcanilor de Vest rămâne de importanţă strategică pentru România, iar ţara noastră va rămâne angajată în procesul de menţinere a păcii în Kosovo.

"Din anul 2000, când am început executarea misiunilor în Kosovo, ţara noastră este un contributor constant la eforturile de menţinere a păcii în această zonă.

Vom rămâne în continuare angajaţi în acest proces, atât timp cât va fi necesar, pentru că volatilitatea stării de securitate din Balcanii de Vest generează preocupări legitime şi pentru consolidarea posturii de securitate naţională", a declarat ministrul Apărării, citat în comunicat.

La rândul său, şeful SMAp a afirmat că situaţia din Kosovo impunea întărirea posturii KFOR, apreciind capacitatea de răspuns a subunităţii româneşti dislocate în acest teatru de operaţii, generată de Brigada 2 Vânători de Munte, în termenele prevăzute de ordinul de activare.

"Dumneavoastră contribuiţi la asigurarea unui mediu mai sigur într-o regiune-vector, în ecuaţia menţinerii stabilităţii regionale.

Citește și: Criză politică în Serbia. Președintele Vucic a dizolvat Parlamentul și convoacă alegeri anticipate

 Pentru ca misiunea să îşi atingă obiectivul, dumneavoastră, atât cei din efectivele constante ale prezenţei româneşti în KFOR, cât şi cei din efectivele de rezervă, cum este compania românească de manevră, trebuie să vă menţineţi capacitatea operaţională şi să vă îndepliniţi misiunile alături de colegii din statele contributoare aliate şi partenere", a declarat generalul Daniel Petrescu.

La finalul întâlnirilor, în semn de apreciere a modului de îndeplinire a misiunilor încredinţate, ministrul Angel Tîlvăr a oferit embleme şi distincţii militarilor cu rezultate foarte bune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te