Ministerul de Externe s-a răzgândit. Îl cheamă pe George Maior doar la o discuție

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 28.08.2018 - 18:07
Foto Inquam Photos

Ministrul de Externe nu-l va convoca pe ambasadorul României în S.U.A, George Maior, urmând ca acesta să fie chemat doar pentru a purta o discuție cu ministrul Meleșcanu, au declarat surse din Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Ziare.com

SHARE

Sursele Ziare.com au precizat că, de fapt, comunicatul remis luni de instituție „a venit în întâmpinarea mesajului transmis de Ambasada SUA la București".Ministerul anunțase ieri convocarea la ordin după ce ambasadorul spusese că scrisoarea lui Giuliani, în care vorbește despre abuzurile din justiția românească și avansa necesitatea adoptării unei amnistii, nu e altceva decât rezultatul une acțiuni de „lobby a forțelor care îi apără pe cei cu probleme cu legea".

În comunicatul de luni, MAE spunea că „Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE" dar și că "rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state".

Citește și: Maior, chemat la MAE după ce a spus că scrisoarea lui Giuliani e lobby-ul unor penali

„Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției", se mai spunea în comunicat.

George Maior a reacționat ulterior și a spus că n-a făcut altceva decât să apere reputația țării, pentru că Rudolph Giuliani nu reprezintă SUA și are puncte de vedere incorecte. Totodată, el a dezvăluit că până marți la prânz nu primise niciun fel de convocare oficială din partea MAE. De precizat și că Maior se afla în țară, unde a participat la evenimentele și întâlnirile organizate în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Citește și: Maior, despre scrisoarea lui Giuliani: Nu ştiu dacă Giuliani mai este avocatul domnului Trump

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.