Marcel Vela: Dacă eu vreau să mă distrez nu înseamnă că am dreptul să vă infectez

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.07.2020 - 20:59
Foto: Gov.ro

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, luni, că înţelege problemele cu care se confruntă industria HoReCa, însă dacă s-ar relaxa toate măsurile ar apărea o altă problemă, aceea a focarelor.

SHARE

„Nu este în interesul neapărat al turistului, este în interesul acestei industrii ca să funcţioneze. Degeaba putem să dăm permisivitate extraordinară industriei HoReCa să funcţioneze cu maximum de locuri în restaurant, cu maximum de camere. Dar ce se întâmplă?

La un moment dat, dacă zona va deveni un focar, nu vor mai avea clienţi. Şi noi ne riscăm clienţii, cetăţenii, compatrioţii noştri se intre într-un focar de infecţie fără să îşi dea seama unde sunt asimptomatici la nu ştiu câtă distanţă de ei.

Din acest motiv trebuie făcut acel echilibru delicat şi sensibil între interesele Industriei HoReCa, interesele celor care vor să se distreze şi responsabilitatea faţă de cei din jur. Pentru că dreptul meu de a mă distra nu înseamnă că am dreptul să vă infectez pe dumneavoastră, ceilalţi”, a spus, luni, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Acesta a spus că, la fel ca în orice zonă, există echilibru, dar şi excepţii, în sensul că deşi sunt arătate terase şi cluburi unde nu se respectă regulile, sunt şi locaţii unde sunt luate toate măsurile.

„Eu zic că există un echilibru, dar, ca în orice zonă, şi în orice domeniu există şi excepţii. (...) La un restaurant sau la un club s-au aglomerat locurile, dar dacă vă duceţi în alte restaurante sau în alte cluburi se respectă. (...)

Nu vreau să se arunce o anatemă pe toţi turiştii şi pe toată industria HoReCa cu privire la nerespectarea regulilor, teribilismul unor clienţi ai unor cluburi. Sunt excepţii asupra cărora vom lua măsuri. Nu vom tolera asemenea lucruri, care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

Nu doar noi, ca Minister al Afacerilor Interne. Toate aceste controale sunt mixte, alături de alte instituţii ale statului care pot să aplice sancţiuni inclusiv până la suspendarea activităţii operatorului care sfidează nu doar bunul simţ, nu doar legea, sfidează inclusiv pe ceilalţi colegi care respectă legea”, a declarat ministrul de Interne.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.