Managerul spitalului „Victor Babeș”: Numărul infectărilor va începe să scadă în decembrie

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 25.11.2020 - 17:20
Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeș/FOTO: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

Managerul spitalului "Victor Babeș" din București, Emilian Imbri, spune că după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări. În privința cazurilor de gripă sezonieră, medicul se declară "liniștit", pentru că virusul "va sta locului", datorită vaccinării și măștilor.

SHARE
Întrebat, miercuri, la Digi24, despre declarația doctoriței Beatrice Mahler, potrivit căreia dacă lucrurile continuă în această direcție și "vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună", Emilian Imbri a spus că nu crede în mortalitatea mare estimată pentru decembrie, dar crede că vor mai fi decese.
 
"Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară și primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniștit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câți au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde și seriile următoare și se vor vaccina rapid, plus măștile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localități și probabil vor mai intra, sigur că și vânzoleala va fi mult mai puțin evidentă și sigur vă spun, o să vedeți, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta și este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem față acum", a declarat managerul spitalului "Victor Babeș" din București, potrivit Mediafax.
 
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București, spunea, marți seara, tot la Digi24, că nu se simte nicio îmbunătățire a situației epidemiei de COVID, ba chiar, în ultimele zile, lucrurile sunt chiar mai grave, iar în spitalul pe care îl conduce se simte nevoia mai multor locuri de terapie intensivă. "Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult", avertiza Beatrice Mahler, potrivit hotnews.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.