Locul din România unde oamenii ar crește în înălțime dacă fac acest lucru. Ce spun cercetătorii

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.04.2024 - 20:34
Locul din România unde oamenii ar crește în înălțime dacă fac acest lucru. Ce spun cercetătorii - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Locul din România unde oamenii ar crește în înălțime dacă fac acest lucru. Fenomenul neobișnuit a atras de-a lungul vremii foarte multe persoane curioase.

SHARE

Regiunea românească unde ar avea loc adevărate minuni. Ce pățesc turiștii care ajung aici și consumă apă din acest colț de rai.

Locul din România unde oamenii ar crește în înălțime dacă fac acest lucru. Ce spun cercetătorii

Locul din România unde s-ar petrece tot felul de miracole. Ce se întâmplă dacă bei apă de acolo. Localitatea puțin cunoscută de oameni, care este situată la poalele masivului Muntele Mare, pe un râu, are o istorie veche în spate.

Citește și: Locul din România considerat de romani un adevărat „SPA”. Aici s-ar ascunde bogății imense

Regiunea românească unde ar avea loc adevărate minuni. Ce pățesc turiștii care ajung aici și consumă apă din acest colț de rai. Fenomenul neobișnuit a atras de-a lungul vremii foarte multe persoane curioase. 

Mai exact, este vorba de un izvor cu „apă vie”, situat în satul Runc ce aparține de comua Ocoliș din Transilvania. Localitatea este construită la poalele Muntelui Mare, pe Râul Ocoliș, denumirea sa apărând pe Harta Iosefină din 1769 – 1773 drept Runk.

Acest izvor cu puteri miraculoase se află în apropiere de Cheile Runcului și are în centru o legendă locală fascinantă. Mulți dintre cei care au băut apă din el au declarat că au avut parte de transformări incredibile.

Concret, majoritatea au spus că i-a ajutat să crească în înălțime. Legenda ”apei vii” din Runc datează de acum 20 de ani, când un tânăr din localitate a avut o creștere neașteptată și extrem de rapidă, chiar după ce a băut apă de izvor.

Citește și: Peștera din România unde s-au descoperit 70 de specii de animale. Ar fi protejată de un vrăjitor

La început, oamenii din sat au crezut că totul se datorează procesului natural de dezvoltare, însă ulterior, au început să se înghesuie pentru a testa cele spuse de acesta. În mod miraculos, și ei au raportat creșteri în înălțime după ce au băut apă din acest loc din România, potrivit albapress.ro.

Ce spun cercetătorii ?

Apa izvorului din Runc atrage oamenii ca un magnet, însă cercetătorii sunt sceptici în privința rezultatelor pe care le are asupra lor. Oamenii de știință consideră că este vorba mai mult de un efect placebo.

Nu există nicio dovadă științifică care să susțină creșterea în înălțime, dar cu toate acestea experții sugerează că apa are în compoziția sa numeroase minerale. Acestea sunt benefice pentru sănătatea corpului uman.

Citește și: Locul din România cu cel mai curat aer. Tot mai mulți turiști vor să meargă acolo în vacanță

Mai mult, apa are proprietăți importante și când vine vorba de irigarea plantelor. Localnicii și agricultorii din satul Runc au descoperit că toate culturile lor au avut parte de o creștere mult îmbunătățită.

Pe lângă acest izvor cu „apă vie” turiștii care ajung în zonă se bucură și de alte obiective turistice. Printre acestea se numără Cheile Runcului, care este o arie protejată și inclusă în situl de importanță comunitară Trascău.

De asemenea, oamenii se mai pot bucura de Cheile Pociovaliștei, formate în sute de mii de ani de pârâul Runc. Relieful de aici este unul pitoresc și spectaculos, cu creste calcaroase și altitudini de până la aproape 1.000 de metri, potrivit apuseni.info.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te