Iohannis: Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.05.2019 - 17:33
Foto Administrația prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demisia imediată din funcție a ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrei de Interne, carmen Dan, pentru modul în care au organizat alegerile de duminică în țară și în străinătate.

SHARE

Șeful statului a mai spus că foarte mulți lideri europeni cu care s-a întâlnit zilele trecute la Bruxelles au apreciat rezultatul referendumului pe justiție și a subliniat că rezultatul bun al consultării populare readuce România în normalitatea europeană.

„Am fost ieri la Bruxelles la două întâlniri politice importante: reuniunea informală la Consiliul European și reuninea PPE. Foarte mulți lideri europeni au apreciat foarte pozitiv rezultatele referendumului. Acest referendum e de multă vreme încoace primul din toată UE care a reușit. (...)

Aceste felicitări le-am primit în numele românilor.(...) Însă, cu toate aceste vești bune, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave apărute în timpul votării. În organizarea acestor două tururi de scrutin, europarlamentare și referendum, și în țară mulți români au fost revoltați că au stat la coadă, că au fost puține cabine, ștampile”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că organizarea a fost pregătită pentru a inhiba votul, nu pentru a-l încuraja, deoarece PSD dorea boicotarea referendumului. El a amintit de problemele românilor din Diaspora, care au stat cu miile la cozi, timp de câteva ore, și că ele trebuie rezolvate urgent pentru că urmează alegerile prezidențiale.

„Se vede că întreaga organizare a fost pregătită pentru inhibarea votului, nu încurajarea votului. Am spus înainte de 2 mai că PSD se pregătește de boicotarea referendumului.

Dar probleme extremd e grave au fost în străinătate. Am văzut toți cu mare tristețe imagini cu mii și mii de români la cozi, oameni care au mers la vot de dimineață și nu au mai apucat să voteze. Probleme peste probleme. Ele trebuie rezolvate urgent, pentru că vin alte alegeri, prezidențiale. Pentru că nu am încredere în guvern, voi înființa o comisie mixtă care va începe să lucreze la Administrația Prezidențială. Rolul e să identifice problemele și să găsească soluții.”

Șeful statului a declarat că aceste probleme trebuie să atragă urmări, iar cei care nu au organizat corespunzător alegerile, sau chiar intenționat prost, trebuie să plătească cu funcția, și fiindcă „nu au știu să demisioneze, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemnând imediat”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -