Autonomia Ținutului Secuiesc a încins spiritele în pandemie, schimbând pentru puțin timp tema de discuție de la infectări, distanțare socială și decese, către ungurii care „ne fură Ardealul”.
De ce a reapărut acest subiect al anilor 1990-2000 în prim planul politicii românești? Cine căștigă și cine pierde?
Tensiunile sunt tot mai mari, după aproape două luni de izolare. Tot mai puțini dintre noi mai rezistă în casă, iar „Ziua Relaxării”, 15 mai, este așteptată ca o izbăvire.
Cum va arăta „relaxarea”? Ce înseamnă starea de alertă? Ar trebui să ieșim afară sau să mai stăm în casă, chiar dacă nu va mai fi obligatoriu?
Citește și VIDEO Klaus Iohannis: Starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă
Starea de urgență a avut consecințe nu doar asupra sănătății și psihicului nostru, ci și asupra intenției de vot.
PNL, partidul care deține guvernarea, a scăzut în popularitate, potrivit ultimului sondaj IMAS. Cele mai multe puncte le-a câștigat formațiunea lui Victor Ponta.
Cum arată scena politică după două luni de izolare?
România rămâne o democrație, în ciuda stării de urgență și a apariției militarilor pe străzi și în spitale. Nu același lucru putem spune despre Rusia, acolo unde al treilea medic care a criticat modul cum administrează statul epidemia de coronavirus a căzut de la balcon.
Ce se întâmplă în Rusia?
La toate aceste întrebări răspund jurnaliștii Newsweek România Mircea Marian, Silviu Sergiu, Mihai Duță și Răzvan Chiruță, LIVE.