Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Care este motivul?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 14.12.2023 - 15:56
Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare - Foto: profimediaimages.ro

Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Celebra actriță franceză a primit sentința din partea Tribunalului Penal din Paris. În plus, ea va mai trebui să plătească și o amendă de 250.000 de euro.

SHARE

Isabelle Adjani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Penal din Paris. Faimoasa actriță franceză trebuie să plătească și o amendă de 250.000 de euro.

Isabelle Adjani, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Care este motivul?

Isabelle Adjani, una dintre divele cinematografiei franceze și mondiale în anii 80 și 90, a fost condamnată de Tribunalul Penal din Paris la doi ani de închisoare cu suspendare și plata unei amenzi de 250.000 de euro.

Pedeapsa vine la două luni după un proces de fraudă fiscală desfășurat în absența sa, informează AFP, potrivit news.ro.

Vedeta din filme ca „Vară ucigașă”, „Camille Claudel”, „Regina Margot” sau „Diabolique” are, la ora actuală, vârsta de 68 de ani.

Citește și: Isabelle Adjani, fraudă fiscală, spălare de bani. Marea actriţă va fi judecată la Tribunalul Penal

Ancheta a fost deschisă încă din 2016, după ce numele Isabellei Adjani a apărut în urma scandalului „Panama Papers”.

Ea apărea ca proprietar al unei societăţi din Insulele Virgine Britanice. Investigaţiile nu au dus la nicio urmărire penală în acea privință, dar au generat alte suspiciuni.

În primul rând, două milioane de euro i-au fost transferate actriței, în 2013 de către Mamadou Diagna NDiaye, un influent om de afaceri, preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Senegal şi, de asemenea, membru al Comitetului Olimpic Internaţional.

Potrivit acuzării, aceasta a fost o „donaţie deghizată” în împrumut, care i-a permis lui Adjani să evite plata a 1,2 milioane de euro în taxe de transfer.

Apărarea, pe de altă parte, a susţinut că suma corespundea unui „mprumut declarat” de la un „prieten”, într-un „context de foarte grave dificultăţi financiare”.

Isabelle Adjani a fost acuzată, de asemenea, că a avut un domiciliu fictiv în Portugalia în 2016 şi 2017, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit în valoare de 236.000 de euro.

Locuind între cele două ţări la momentul respectiv, avocaţii ei au susţinut că a făcut o „greşeală” fiind „prost consiliată”.

Citește și: Azilurile din România devin locuri ale morții. O femeie a murit de frig în Dâmbovița

În cele din urmă, actriţa a fost suspectată de spălare de bani, după ce a primit 119.000 de euro de la o societate offshore într-un cont bancar american „nedeclarat”, sumă care a fost apoi transferată în Portugalia.

Avocații actriței au susținut, în această privință, că acei bani au fost folosiţi ulterior „pentru a face o donaţie familiei menajerei sale, pentru ca aceasta să poată cumpăra o proprietate în Portugalia”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te