Interlopul Stripăru era hotărât să-i taie urechea și să-i omoare familia unui alt român în Belgia

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.05.2021 - 17:20
Interlopul Stripăru era hotărât să-i taie urechea și să-i omoare familia unui alt român în Belgia Foto: BZI.ro
Interlopul Stripăru era hotărât să-i taie urechea și să-i omoare familia unui alt român în Belgia Foto: observator.ro

Interlopii români sunt printre cei mai periculoși din Europa. Autpritățile din Belgia sunt șocate de amenințările interlopului Marius Crăciun, zis Stripăru, la adresa unui alt român.

SHARE

Interlopul Marius Crăciun este unul dintre locotenenții periculosului infractor Ioan Clămparu, ajuns și el după gratii. 

Citește și: Institutul Cultural Român, călcat și de DNA, nu mai poate plăti salariile din motive procedurale

"BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!", l-a amenințat Marius Stripăru pe un alt român stabilit în Belgia. Omului de afaceri care-şi conducea propria companie i s-a transmis și că va fi mutilat dacă nu va face ce i se spune. 

Citește și: Cristian Diaconescu: Sancțiunile UE împotriva Belarus pot fi drastice. Intervenția NATO, exclusă | Newsweek Romania

Stripăru, care avea mai multe condamnări în România pentru trafic de droguri și alte infracțiuni violente, şi-ar fi sunat victima şi i-ar fi cerut să-și aducă BMW-ul scump într-o parcare aflată pe autostrada din Jabbeke, o comună situată în provincia Flandra de Vest din Belgia.

"Dacă clientul meu nu ar fi cooperat, i-ar fi tăiat urechea și i-ar fi ucis familia", a pledat avocatul victimei", a pledat în instanţă avocatul victimei, potrivit publicaţiei hln.be.

Fiind amenințat și neavând altă opțiune, românul a venit la întâlnire. Acolo, i s-a spus să urmeze instrucțiunile. Altfel, soția și copiii lui ar fi uciși. Crăciun l-ar fi asigurat că prietenii lui erau gata să intre familiei dacă nu făcea ceea ce i se cerea.

Prin urmare, omul a transferat câteva zeci de mii de euro către numărul de cont care i-a fost prezentat. Apoi, a semnat un document prin care își vindea BMW-ul. În fapt, Stripăru i-ar fi luat bolidul, cu care a și plecat din parcare, nu înainte de a-și avertiza victima să nu sune la poliție.

Nu s-a întâmplat aşa. Înspăimântat, românul a mers la poliția locală, iar ancheta a fost apoi transferată poliției federale.

Jurnaliştii belgieni susţin că în spatele operaţiunii mafiote din 27 septembrie 2019 a fost interlopul sibian Marius Crăciun, zis Stripăru, care se afla în Belgia.

Totul s-a întâmplat acum doi ani, pe când Stripăru era încă liber. Apoi a fost extrădat din Belgia în umr aunui mandat european de arestare. El era căutat prin Interpol pentru că nu a respectat condiţiile impuse prin măsura unui control judiciar.

Stripăru a fost  trimis în judecată pentru trafic de droguri la Tribunalul Sibiu alături de alţi trei inculpaţi şi este cercetat şi pentru o infracţiune de tâlhărie.

 

Un cazier cu aproape toate infracțiunile

Marius Crăciun, fost luptător de kick-box, a fost judecat alături de alţi 27 de inculpaţi în dosarul grupării ”Lenis”, care a terorizat Sibiul în perioada 2007 – 2009. Crăciun a fost condamnat în acest dosar la un total de 37 de ani de închisoare pentru 15 infracţiuni.

Cele mai mari pedepse, de câte 7 ani închisoare, au fost aplicate pentru aderare şi constituire grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acesta a primit câte 2 ani după gratii pentru 6 fapte de şantaj.

Alte infracţiuni reţinute în sarcina acestuia sunt violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri, port fără drept al cuţitului în public. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te