Interlopul „Codiță” Rădoi are contracte cu statul de peste 4,3 milioane de euro

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.08.2019 - 10:44
Remus Rădoi, interlopul cunoscut în Caracal drept „Codiță”, are afaceri cu statul de 4,3 milioane de euro. Foto: Ziarul de Craiova

Firmele de pază controlate de Remus Rădoi, interlopul din Caracal zis și „Codiță”, figurează în SEAP cu 30 de contracte cu statul, în valoare de peste 4,3 milioane de euro, scrie G4Media.ro.

SHARE

Remus Rădoi controlează firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție prin interpuși, cum ar fi soacra sa, întrucât a fost condamnat cu suspendare și nu are voie să dețină firme de pază, după ce, în 2009, s-a încăierat cu rivalul din clanul Vacă.

Potrivit presei locale, Codiță a preluat firma Spartan de la Henri Saouma zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache, un om de afaceri de origine libaneză condamnat la 8 ani de detenție pentru evaziune fiscală (sentința nu e definitivă).

Firmele lui „Codiță” au contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de sănătate publică Dolj și Spitalul de urgență Petroșani.

Legăturile lui Rădoi cu TelDrum și Vâlcov 

În ceea ce privește contractul cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), G4media.ro scrie că firma Safety Security a încheiat două contracte-cadru anul trecut, pentru patru ani, în valoare de 300.000 de euro, pentru paza a două loturi din sistemele de irigații -  filiala teritorială Mureș Oltul Mijlociu (Alba) și pentru filiala teritorială Dunărea Inferioară (Brăila).

În același anunț de atribuire, ANIF a anunțat că a acordat două contracte acord – cadru în valoare de aproape opt milioane de euro și firmei Europrotect Security din Alexandria, deținută de parteneri de afaceri ai lui Dragnea junior și care a păzit activele Tel Drum. 

Din comisia de licitaţie de la ANIF care a atribuit contractele către Europrotect Security din Alexandria și Safety Security din Caracal a lui Remus Rădoi a făcut parte Florin Ionuț Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina, actualul director al ANIF. Acesta a fost director economic în Primăria Slatina între 2005 şi 2014, adică în perioada în care edilul oraşului era Darius Vâlcov. Din 2014, Barbu este directorul general al ANIF.

Rădoi este unul dintre interlopii din Caracal despre care Libertatea a scris că a fost contactat de adjunctul IPJ Olt Nicolae Alexe ca să ajute poliția să o găsească pe fata ucisă de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu. Codiță a trimis poliția însă pe piste false, la rivalii săi din clanul Oacă.

Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat. De altfel, Caracalul este considerat fieful politic al fraților Ciocan, potrivit unor surse din magistratura locală, citate de G4Media.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te