Cine e interlopul care mituia o judecătoare, condamnat pentru că a răpit un mecanic auto de 19 ani

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.03.2024 - 16:28
Cine e interlopul care mituia o judecătoare, condamnat pentru că a răpit un mecanic auto de 19 ani Foto: stirisuceava.net

Interlopul  Mihai Pînzari zis Tonici, cel care ar fi mituit-o pe judecătoarea, Ana Maria Chirilă, a fost condamnat și în dosarul răpirii unui mecanic auto de 19 ani.

SHARE

Interlopul  Mihai Pînzari zis Tonici, cel care ar fi mituit-o pe judecătoarea, Ana Maria Chirilă, a fost condamnat și în dosarul răpirii unui mecanic auto de 19 ani. 

Mihai Pînzari a fost trimis, recent, în judecată pentru dare de mită, el fiind acuzat că, în scopul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile lui într-un dosar al Tribunalului Suceava - Secţia penală în care a fost trimis în judecată, i-a dat Anei Maria Chirilă, cea care îl judeca pe fond, o

 serie de bunuri şi foloase necuvenite (bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie).

Citește și: O judecătoare care se droga și lua mită de la interlopi a fost trimisă în judecată. Pe cine favoriza

Interlopul care mituia o judecătoare, condamnat pentru că a răpit un mecanic auto de 19 ani

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Mihai Pînzari, zis ”Tonici”, aflat în prezent în arestul IPJ Suceava, la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, conform Știrea Sucevei

Inculpatul a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

Citește și: Adrian Beleaua Corduneanu și soția împrumutau cu camătă escroci imobiliari. Prejudiciu de 22 mil. €

Magistrații au dispus încetarea procesului penal împotriva inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și camătă, pentru că fapta s-a prescris.

Inculpatul este obligat să-i plătească unei părții civile suma de 30.000 de lei, reprezentând daune morale.

Citește și: O judecătoare primește salariile restante după ce luase 7 ani de închisoare. Fapta s-a prescris

De asemenea, acesta este obligat să plătească către doi soți (părți civile) suma de 7.300 euro, cu titlu de daune materiale și a sumei de 10.000 euro, reprezentând daune morale.

Magistrații mențin măsura asiguratorie a sechestrului luată asupra autoturismului marca BMW X5 şi asupra autoturismului marca Audi A6, aparţinând inculpatului Mihai Pînzari, până la concurența sumei de 80.000 euro, în vederea garantării recuperării pagubei produse părților civile și plății cheltuielilor judiciare.

S-a dispus confiscarea specială în favoarea statului, de la inculpatul Mihai Pînzari a sumei de 18.500 euro, cu titlu de bunuri folosite la săvârșirea infracțiunii de camătă și a sumei de 7.000 euro, cu titlu de bunuri dobândite de inculpat prin săvârșirea infracțiunii de camătă.

În plus, s-a dispus confiscarea specială în favoarea statului, de la inculpat a autoturismului marca Land Rover, cu titlu de bun dobândit de inculpat prin săvârșirea infracțiunii de camătă.

Inculpatul este obligat la plata sumei de 20.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cum a răpit un mecanic auto de 19 ani și l-a bătut pe câmp

La 28 aprilie 2016, polițiștii din Frătăuții Vechi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 28 aprilie 2016, în jurul orei 15.38, un martor a sunat la 112 și a sesizat faptul că persoane necunoscute, mascate și posibil înarmate au pătruns în incinta service-ului ”Every Day” din comuna Frătăuții Vechi, de unde l-au luat cu forța pe un mecanic (19 ani – la acea vreme), iar cu un autoturism marca Audi l-au transportat într-o locație necunoscută.

Inițial, cei trei indivizi mascați, printre care și inculpatul, s-au dat drept polițiști și au susținut că au un mandat pe numele tânărului.

Ulterior, a rezultat că, în ziua de 28 aprilie 2016, victima a fost lipsită de libertate aproximativ trei ore, timp în care a fost lovită în mod repetat de trei agresori, care au încercat să-l determine să recunoască faptul că a sustras un seif cu bani din incinta firmei unde lucra în calitate de mecanic.

Acesteia i s-a cerut să restituie banii, ocazie cu care i-au fost cauzate multiple leziuni fizice.

În continuare, mecanicul a fost transportat de către agresori în apropierea locului de unde a fost luat și, înainte de a fi lăsat să plece, i s-a pus la dispoziție, de către unul dintre cei trei, un număr de telefon, urmând ca până la ora 00.00 acesta să îl contacteze și să îi comunice modalitatea în care urma să le facă plata.

Comunicarea urma să se realizeze doar prin mesaje text.

Victima a declarat că, potrivit instrucțiunilor date de agresori, în momentul în care a reintrat în posesia telefonului său mobil, lăsat la serviciu, a găsit un mesaj cu textul ”T”, de la un număr de telefon.

Pe parcursul efectuării cercetărilor, au fost identificate și ridicate înregistrările video relevante în cauză, respectiv cele care surprins traseul autorilor și momentul agresiunii, care se coroborează cu declarațiile victimei și ale martorilor audiați.

Victima a arătat că în timpul agresiunii a fost legat la mâini cu o pereche de cătușe și un colier din plastic și a precizat că unul dintre agresori avea la spate o armă de foc, respectiv un pistol.

Întrucât la un moment dat, victima a rupt colierul din plastic cu care era legată la mâini, unul dintre agresori l-a luat de pe sol și, cu un clește de grădinărit, a tăiat mai multe fragmente din acesta, spunându-i victimei că îi vor tăia și lui degetele în același mod, dacă nu mărturisește cu cine a fost împreună când a furat seiful.

Din analiza dialogurilor pe care victima le-a avut cu agresorii, rezultă că aceștia îi cunoșteau și supravegheau pe cei pe care i-au indicat drept autori ai furtului, întrucât, într-adevăr familia unuia dintre martori deține o microfermă cu 200 de vaci.

Înainte să fie lăsat să plece, tânărul a fost amenințat de către cei trei cu fapte vătămătoare pentru sine și familia sa, cerându-i-se să declare, în caz că va fi audiat de polițiști, că a fost vorba de o glumă sau că a fost bătut din cauză că a sustras o cantitate mare de țigări de contrabandă.

Menționăm faptul că la nivelul IPJ Suceava se află în lucru două dosare penale, având ca obiect săvârșirea de către autori necunoscuți a două infracțiuni de furt calificat cu prejudicii însemnate, în noaptea de 13-14 martie 2016 și 10-11 aprilie 2016, în dauna service-ului ”Every Day”.

Potrivit certificatului medico-legal, victima a avut nevoie de un număr de 5-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Polițiștii adevărați au fost sesizați de acțiunea falșilor polițiști

Incidentul în care a fost implicată victima a ajuns în atenția polițiștilor după ce șeful service-ului a sunat la 112 și a cerut explicați cu privire la acțiunea așa-zișilor polițiști ce l-au săltat pe mecanicul de 19 ani, în baza unui mandat.

Inițial, victima a dat declarații în fața organelor de urmărire penală conform instrucțiunilor primite de la agresori. Abia după avansarea cercetărilor și după audierea mamei sale, acesta a precizat că cei trei indivizi l-au chestionat cu privire la furturile comise în dauna service-ului ”Every Day”.

La data de 11 octombrie 2017, Tribunalul Suceava a autorizat efectuarea unui număr de șase percheziții domiciliare în locațiile utilizate de inculpat.

Mandatele în cauză au fost puse în aplicare la data de 12 octombrie 2017, ocazie cu care au fost identificate, în câteva cutii, un număr de 2.769 de cartele telefonice SIM, folosite și aranjate în calupuri, iar ulterior au mai fost găsite încă 14 cartele telefonice. 

A fost ridicat și un telefon mobil marca Samsung S8, utilizat de fiul inculpatului. În respectivul telefon se afla o cartelă pe care inculpatul a folosit-o cu ocazia săvârșirii infracțiunilor împotriva tânărului de 19 ani.

Interceptări

Conform activităților de supraveghere tehnică, la data de 7 mai 2016, inculpatul a luat legătura cu un cumătru de al său, care era atunci deținut în Penitenciarul Iași, și i-a spus că a identificat persoanele care i-au spart casa, precizându-i că nu îi poate comunica telefonic cine sunt aceștia, dar o va face după ce se va elibera din închisoare, iar respectivii vor plăti ”fizic și material” pentru fapta comisă.

Cu ocazia cercetărilor efectuate la locul unde victima a fost ”interogată”, pe terenul viran situat în lunca râului Suceava din satul Măneuți, au fost identificate și ridicate mai multe probe: o bucată dintr-un colier din plastic, 13 fragmente provenite din acesta și un pachet gol de țigări marca Kent, de proveniență ucraineană.

Pe pachetul de țigări au fost identificate microurme biologice ce aparțin unuia dintre inculpați. Acesta a fost identificat. De asemenea, microurme biologice ce aparțin unuia dintre inculpați au fost descoperite și pe salopeta victimei.

Cămătărie

La data de 28 ianuarie 2013, Mihai Pînzari i-a împrumutat unei persoane suma de aproximativ 6.000 de euro pentru care i-a cerut să-i restituie suma de 13.300 de euro, iar pentru că aceasta nu a respectat înțelegerea a determinat-o să-i gajeze casa.

În vara anului 2016, inculpatul i-a împrumutat unei femei suma de 1.000 de euro și i-a fixat o dobândă în sumă de 50 euro pe săptămână, astfel încât aceasta i-a plătit până la restituirea împrumutului drept dobândă suma de aproximativ 500 de euro.

În anul 2015, inculpatul i-a acordat unei femei un împrumut de aproximativ 10.000 de euro pe termen de un an, stabilind să-i achite lunar suma de 1.000 de euro cu titlu de dobândă, iar pentru că aceasta nu a respectat termenii înțelegerii a determinat-o ca în contul dobânzii să-i remită un cap tractor.

În anul 2016, inculpatul i-a împrumutat unui bărbat suma de aproximativ 1.500 de euro, cu o dobândă lunară de aproximativ 300 de euro, acesta achitându-i în final dublul sumei împrumutate.

În seara de 17 mai 2016, la ora 20.57, inculpatul primește următorul mesaj de la o persoană aflată în Germania:

„Salut … încă îs la muncă trebue să terminăm de pus pavelele gîndeștete cum e de făcut să easă bine să rămînemi preteni eu nu pot rămîne perdut atîta 6 mii dați primu an plus casa cu tot cei în ea nu e frumos și este un dumnezeu ai văzut …

e om o vrut 6 mii și gata ai văzut cît era pe hîrtie și celelante îmbîrligături cu oameni și altele este advocat tribunal și altele să recunoască în față cui o dat bani kiar nu am nici o frică cu asta și divorțu din romînia e ajuns aici în germania eu am acte aici în germania și aici se fac toate în

rest ce am eu la consolu romînie și la advocat.te sun mîine cînd poți tu dămi un bip gîndeștete bine să o rezolvăm odatâ nu vreau să aprind focu .salutâri să ai o seară frumoasâ.”

În aceeași seară, pe la ora 23.14, inculpatul trimite următorul mesaj persoanei din Germania:

„Bă omule ce tot mă ameninți cu consulul că mi dai foc ți-am zis clar de atîtea ani adumi bani ce tot umbli cu îmbîrligaturi nu ți-e rusine mai purtat pe drumuri pe la tribunal la licitați

am cheltuit o groază de bani mai încurcat atîtea timp cu bani nu ți-e Rușine ce urmărești tu ți-am zis îți mai dau niște bani de la mn dacă îmi mai dă tatăl tău niște teren .omule cîti bani am cheltuit cu tine îmi luam casă dacă îmi trebuia.”

Pe la ora 23.38, inculpatul a primit următorul mesaj:

„Eu nu țiam zis câ dau foc la casă nu ai înțeles ție cu șmecheriile tale tu țiai luat bani tăi primu an omule am martori nei îmbîrligat săți semnăm și excrocu de executor fals cumpărat o să răspundă de tot și tu la fel sînt alți mai mari ca voi și legi pentru fiecare tu o să rămîi numai cu

planu de casă zece ari neai prostit destul cum teai atins de un bun din kasă sau gard apă curent o să răspunzi amarnic să nu crezi că cu 6 mii care miai dat mie și țiai luat primu an acuma ești stâpîn pe casa muncită de noi prin ploae și vînt fiecare om în viață are nașu lui eu

team rugat să faci să easă bine aia e casă de 14 mii deasta țio dat atuncea baba 22 și tu ai puso la 25 nu ție rușine la obraz nu te gîndești că ai copii și cel de sus o să te pedepsească amarnic îmi mai dai zece mii și nu avem nimica eu mă descurc cu … și gata ai umblat cu

minciuni câ ei băgat bani în cont ne prostești în halu asta.”

La data de 18 iulie 2016, pe la ora 19.15, inculpatul primește următorul mesaj de la bărbatul din Germania:

„Salut … ai făcut cea mai mare prostie din viața ta că ai vîndut casa și ţiai bătut joc de
mine și de … cu șmecheriile tale ai vînduto ai vînduto trebuea să ne dai restu de bani și nu
aveam nimica am mulți martori care țiam dat primu an 6100 e înapoi nu te gîndești la

dumnezeu și la copilașu tâu eu nu am nimica cu omu care o cumpărato … eu am cu tine să nu
crezi că nu este lege și pentru cămătari egal cît mă coastă nu ai făcut să iasă bine o să iasă
rău de tot îți garantez numai eu știu cît am stat pe ploae și pe frig pentru casa aia și bani care

ei luat înapoi mai este un pic și nici nu știi cînd dăm ochi față în față omu ala care o
cumpărato fără știrea mea o să aibă viața lţ aldomoro acolo.”
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te