„Inocularea cu vaccinul AstraZeneca a început bine în judeţul Vrancea, foarte multe persoane programându-se pe platforma naţională. Din nefericire, publicitatea negativă care s-a făcut în jurul vaccinului AstraZeneca a dus şi în judeţul Vrancea, aşa cum s-a întâmplat la nivel naţional, la o scădere drastică a numărului de persoane dornice să se mai vaccineze cu acest ser. Circa 50-60% dintre persoanele programate au renunţat la vaccinare, iar multe persoane care s-au vaccinat deja renunţă la rapel, astfel că, la acest moment, singurele locuri încă disponibile imediat pentru programare în centrele din Vrancea sunt pentru acest ser”, a declarat, pentru Agerpres, medicul epidemiolog Janina Lazăr, care coordonează vaccinarea în județ.
Medicul a mai precizat, însă, că în Vrancea nu au existat reacții adverse după vaccinarea cu acest ser.
Citește și: Gheorghiță, întrebat dacă vaccinarea va deveni obligatorie: Nu este cazul, este voluntară
„Au existat câteva persoane care au sesizat dureri de cap sau stări febrile la mai multe ore după vaccinare, dar nu mai multe decât în cazul celorlalte seruri administrate împotriva COVID-19. Toţi pacienţii care s-au vaccinat au fost sfătuiţi ca, în cazul apariţiei unor simptome neobişnuite, să se adreseze medicului de familie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a precizat Janina Lazăr.
În Vrancea, potrivit platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, sunt disponibile la acest moment peste 1.200 de locuri pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, în timp ce pe listele de aşteptare pentru Pfizer şi Moderna sunt aproape 3.000 de persoane. De altfel, doar 8% dintre cele aproape 52.000 de persoane care s-au vaccinat până acum în Vrancea au optat pentru serul AstraZeneca.
Citește și: Crește numărul cazurilor de COVID cu tulpini mutante: peste 670. 27 de oameni infectați au murit