Imagini în premieră cu „oaza de relaxare” a lui Liviu Dragnea de pe Insula Belina (Digi 24)

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.05.2020 - 12:27
Captură Digi 24

Un spaţiu de cazare cu peste 10 camere, un heliport improvizat în mijlocul bălăriilor, pontoane de pescuit supravegheate video şi un loc ferit de orice privire indiscretă.

SHARE

O echipă Digi24 a reuşit să filmeze, în premieră, oaza de relaxare amenajată de compania Tel Drum pe Insula Belina. E locul în care venea să îşi petreacă timpul liber fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea, însoţit şi de alţi lideri social democraţi.

Pe insulă a fost amenajată şi o mică fermă. Insula, preluată în urmă cu 7 ani de Consiliul Judeţean Teleorman şi închiriată apoi companiei Tel Drum, va trece, din nou, în proprietatea şi administrarea statului.

 

La intrarea pe domeniul amenajat in mijlocul insulei Belina ne înâlnim cu Bogdan Popescu, angajat al Apelor Române care urma să ne fie ghid. Primul obstacol, o poartă înaltă de peste doi metri, legată cu lanţ şi lacăt.

Toma Petcu, reporter Digi24: Văd că poarta este închisă şi e şi un lacăt... Bună ziua, este cineva?

După minute bune de căutări găsim un paznic. Ştie că foştii lui angajatori nu mai mai deţin insula şi că aceasta a revenit la stat. Ne priveşte însă circumspect iar răspunsul la orice întrebare este acelaşi: nu ştiu.

-Astea sunt încuiate pe aici?

-Da.

-Şi nu putem intra şi noi?

-Nu am cheia.

-Poftim?

-Nu avem cheie la ele.

-Nu aveţi cheie? Dar cine le are?

-Doar şeful.

-Aici sunt camere sau ce sunt? La ce folosea clădirea, asta încerc să îmi dau seama.

-Nu ştiu. Nu ştiu la ce se folosea.

-Nu ştiţi?

-Nu.

-Văd că sunt camere. Aici probabil se cazau cei care veneau aici.

Este vorba despre o construcţie cu aproximativ 10 camere în care erau cazaţi liderii PSD atunci când poposeau pe insulă.

-Care a fost cea mai importantă persoană cu care v-aţi întâlnit aici? Pe bune, acum, sincer. Cel mai important politician...

-Nu ştiu... nu am fost niciodată...

-Ei, haideţi...

-Ce să zic că nu am fost aici, atunci.

-Pe domnul Dragnea l-aţi văzut? Dar alt lider din PSD?

-Nu, nu am văzut.

-Pe nimeni?

-Pe nimeni.

-Dar ştiţi că veneau aici?

-Nu ştiu.

-Nici asta nu ştiţi?

Pentru a ajunge în zona în care social democraţii veneau să se relaxeze trebuie să mai treci de un gard la fel de înalt, menit să asigure o discreţie totală.

Toma Petcu, reporter Digi24: Aici era un post de pază, sătea paznicul. Aşa arăta postul de pază, un şezlong care servea drept pat, o măsuţă şi un calorifer. Să vedem dacă este deschisă vreo uşă. Nu, totul este închis.

Cum ieşeai de aici, aveai mai multe opţiuni: fie o luai în stânga, traversai podul către insulă, fie aveai doă scări care duc la ponton, da, de aici puteai lua barca să pleci pe apă, sau puteai merge aici la foişor să te relaxezi, şi ăsta este închis. Aici avem zona de grătar, aici se făceau grătarele în serile şi nopţile în care liderii PSD poposeau aici la Belina.

Aici pare a fi un acoperiş, cel puţin..., haideţi să vedem ce e. Este un ponton. Un ponton dar acoperit, ia să vedem, să încercăm să coborâm. Văd, la extremităţile acestui ponton, două camere de supraveghere, una chiar aici şi una în partea cealaltă, era important ca zona să fie păzită foarte, foarte bine.

Citește articolul integral pe siteul Digi 24

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.