I-a furat identitatea lui Mirel Joacă-Bine și-a fost ucis cu pușca de vânătoare la un jaf în Italia

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.08.2022 - 09:01
Adevăratul Mirel Joacă Bine e bine merci în Suedia Foto: Facebook

Un hoț care-i furase identitatea lui Mirel Joacă-Bine (34 de ani) a fost împușcat în Italia în timp de jefuia o tutungerie. Autoritățile au crezut că este românul când au văzut actele victimei și l-au dat mort, spre stupefacția adevăratului Mirel Joacă-Bine care e în Suedia.

SHARE

Cel care-i furase identitatea lui Mirela Joacă-Bine a intrat, alături de alți 3-4 bărbați în locuința lui Sandro Fiorelli, proprietarul unei tutungerii din satul Santopadre, provincia Frosinone. 

Citește și: VIDEO Interlopul oltean Rechinu și-a blocat extrădarea din Mexic chiar dacă l-a părăsit și avocatul

Sandro Fiorelli (59 de ani), proprietarul unei tutungerii din Santopadre - Italia, a închis magazinul și a plecat împreună cu fiul său. Când s-a întors, bărbatul ar fi surprins trei persoane pe proprietatea sa. Fiul său a fost cel care a zgomote ciudate venind dinspre proprietate. Ulterior, bărbatul a observat că în interiorul casei se plimbau mai multe persoane care aveau fețele mascate. 

Citește și: Cum a plătit interlopul Oiță un asasin ca să-i ucidă partenerul ce nu voia să investească în cocaină

Italianul, care mai fusese jefuit în trecut, a luat pușca de vânătoare cu gândul să-i alunge pe hoți de pe proprietatea sa. La scurt timp s-a trezit față în față cu unul dintre tâlhari. El le-a spus polițiștilor că s-a speriat când l-a văzut pe acesta cu un pistol în mână și cu brațul ridicat orizontal, moment în care a tras cu pușca.

 

Copia lui Mirel Joacă-Bine s-a târât afară după ce a fost împușcat

Un singur glonț l-a lovit pe cel care se dădea Mirel Joacă-Bine, care s-ar fi târât afară pentru a scăpa, dar nu a reușit. Mirel s-a prăbușit pe jos, de-a lungul aleii care iese din vilă și duce la grădină. Rana i-a fost fatală tânărului. Ceilalți doi complici au rupt-o la fugă imediat și au părăsit localitatea la volanul unui autoturism de culoare gri. 

Citește și: Un fost fotbalist a coordonat un șmen de 110.000 € la Viena. Interlopii Balint și Buzilă, complici

Carabinierii au izolat zona și investighează cu atenție varianta italianului. Pentru a înțelege cum s-a ajuns la crimă, oamenii legii au efectuat o inspecție și au colectat probe.

Deși în stare de șoc, proprietarul tutungeriei a putut da câteva detalii importante care să-i ajute pe polițiști în demersurile lor. În prezent, militarii caută să stabilească adevărul în acest caz.

Lângă cadavrul hoțului a fost într-adevăr găsit un pistol, care va fi supus unei examinări.  

De asemenea, se vor face verificări dacă pușca era deținută în mod legal. Arma crimei a fost confiscată de carabinieri pentru a fi examinată balistic. Potrivit Il Messagero, comerciantul are o pasiune pentru arme de vânătoare.

Mirel Joacă-Bine, e bine merci în Suedia

Carabinierii au identificat victima după permisul de conducere: Mirel Joacă-Bine, un român în vârstă 34 de ani, cu domiciliul în oraşul Braşov. 

Numai că incidentul a scos la iveală şi un furt de identitate, cu care se confruntă adevăratul Mirel Joacă-Bine - stabilit de 9 ani în Suedia.

În urmă cu câțiva ani, Mirel Joacă-Bine a intrat în atenția opiniei publice din România pentru numele său neobișnuit, fiind ținta ironiilor mai ales după ce buletinul său a ajuns pe Internet.  

Mirel Joacă-Bine: „Eu sunt Mirel Joacă-Bine şi persoana din Italia nu sunt eu..."

Monica Joacă-Bine, sora lui Mirel: „El este fratele meu, şi acesta este cel care se presupune că este persoana decedată care se cheamă Mirel Joacă-Bine. N-are nicio legătură, nici în clin, nici în mânecă."

Mirel cel adevărat povesteşte că, în urmă cu 17 ani, şi-a pierdut buletinul. De atunci, a avut numai probleme. A primit mai multe amenzi pentru fapte pe care nu le-a comis.

Mirel Joacă-Bine: „Mi-a venit o amendă că nu am plătit un pod pe o autostradă, apoi încă o amendă că m-a oprit poliţia în Franţa, că am depăşit viteza cu 30 de km la oră."

Revoltat, a sesizat poliţia din Suedia şi a cerut sprijin. Poliţia română în schimb nu s-a implicat deocamdată în acest caz.

În tot acest timp autorităţile din Italia s-au trezit cu o poveste încâlcită.

Alessandro de Gasperri, avocat: „Când cadavrul era la pământ i-a fost luat portofelul și a fost scos din portofel carnetul de conducere care era eliberat de Autoritățile Române. Nu știu să îți spun dacă carnetul de conducere era fals."

Anchetatorii italieni ar putea afla adevărata identitate a bărbatului ucis doar dacă îi prind şi pe complicii săi. Aceştia au reuşit să fugă şi sunt căutaţi.

Reporter: „Ce ştiţi despre persoana care a fost împuşcată în Italia?”
Monica Joacă-Bine, sora lui Mirel: „Nu ştim nimica, nici n-o cunoaştem, e prima dată când o vedem..."

Cartea de identitate a lui Mirel Joacă-Bine a mai făcut vâlvă în urmă cu câţiva ani, când Mirel Radoi, actualul antrenor al naţionalei de fotbal, a fost transferat la echipa Al Hilal, din Arabia Saudită. Atunci a apărut pe internet şi actul cu numele Mirel Radoi Joacă Bine - un trucaj făcut în glumă. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te