Hoți de motorină, prinși când furau din magistrala de transport. Poliția le-a confiscat marfa

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.03.2023 - 12:50
Poliția a prins hoții de combustibil FOTO: Poliția Română

Patru hoți de motorină au fost prinși de poliție în timp ce furau combustibil direct dintr-o conductă. Produsul era vândut mai departe unor firme și persoane fizice.

SHARE

Patru hoți de motorină au fost prinși de poliție în timp ce furau combustibil direct dintr-o conductă. Poliția a descoperit la percheziții zeci de tone de produs petrolier sustras ilegal.

Aceltia vindeau motorina către firmele și persoanele fizice din zonă.

Hoți de motorină din Argeș, prinși în flagrant

La primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de sustragerea de produse petroliere.  

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară,

în localitățile Băbana, Cocu, Bascov și Drăganu, la sediul unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de sustragerea de produse petroliere.  

Citește și: Bandă de hoți celebră, spartă de poliție când dădea un nou tun

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 10 ianuarie -  2 martie a.c., patru bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, ar fi sustras, la diferite intervale de timp, produs petrolier, pe care l-ar fi valorificat prin comercializarea către persoane juridice și persoane fizice din județul Argeș.

De asemenea, în seara de 2 spre 3 martie a.c., în urma activităților specifice desfășurate de polițiști, persoanele în cauză au fost depistate în flagrant delict, în timp ce transportau, cu o autoutilitară 4.000 de litri de produs petrolier, după ce l-ar fi sustras, prin intermediul unei instalații clandestine, dintr-o magistrală de transport.

Poliția a confiscat 47.000 de litri de combustibil

În urma perchezițiilor, până la acest moment, au fost indisponibilizate 4 mijloace auto de transport folosite în activitatea infracțională (2 autoutilitare de 3,5 tone și 2 ansambluri cap tractor și remorcă) și 47.000 de litri de produs petrolier.

Citește și:  Doi hoți au furat o bicicletă în 18 secunde. Trei secunde mai târziu au dat nas în nas cu polițiștii

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

După administrarea probatoriului, persoanele au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, al polițiștilor de investigații criminale și ordine publică, dar și al jandarmilor argeșeni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te