Avertismentul Grupului de Comunicare Strategică, după explozia cazurilor de coronavirus

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.06.2020 - 18:47

Grupul de Comunicare Strategică (GSC) transmite, voalat, că, dacă nu vor fi respectate normele sanitare, nu vor putea fi menținute măsurile de relaxare. Mesajul GSC vine în contextul exploziei de cazuri noi de coronavirus din ultima săptămână. 

SHARE

„Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluții reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autoritățile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activități sociale și economice.
De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparație cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea și extinderea graduală a măsurilor de relaxare.

În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activități sociale și economice, s-a menținut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate.

În ceea ce privește cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ față de numărul persoanelor vindecate. Această evoluție negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) și numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societății în ansamblul său.

Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua în siguranță cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice”, atrage atenția GSC. 

Amintim că duminică s-au înregistrat 320 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, fiind prelucrate sub 8.000 de teste. Luni, din circa 4.000 de teste prelucrate, au fost 166 de noi infectări. 

Citește și: Rafila, reacție după explozia de infectări: Sunt mai puține cazuri când se testează mai puțin

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.