GRAFICE Doar 33% din români s-ar vaccina mâine, iar 46% cred că măsurile anti-COVID sunt exagerate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.04.2021 - 13:41

Aproape jumătate dintre români consideră că măsurile luate de autorități pentru stoparea pandemiei de coronavirus sunt exagerate, iar pe Vlad Voiculescu și Raed Arafat îi consideră cei mai potriviți să gestioneze Ministerul Sănătății.

SHARE

Răspunsurile apar într-un barometru publicat de Institutul de Cercetări Sociale, pe un eșantion național de 1.420 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României, fiind făcute interviuri online. 

Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 95%. Persoanele intervievate domiciliază în 126 localități urbane și rurale din toate județele țării

Sondajul a fost coordonat de Bruno Ștefan, conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane din Universitatea Politehnica din București și președinte al Biroului de Cercetări Sociale.

Citește și: Orban, declarație dură: Orice ministru care își atacă premierul să-și scrie mai întâi demisia 

Voiculescu și Arafat conduc în preferințele românilor la MS 

O treime dintre români s-ar vaccina mâine cu unul dintre vaccinurile anti-COVID, cei mai mulți preferând Pfizer. Pe de altă parte, 25 la sută nu au deloc încredere în eficiența unui vaccin împotriva COVID. 

 

Ce vaccin ar alege românii

Aproape jumătate dintre români consideră că măsurile luate de autorități pentru stoparea pandemiei de coronavirus sunt exagerate.

Citește și: Precizările STS despre raportarea deceselor de COVID: Datele înregistrate nu pot fi modificate

O zecime dintre români consideră că pandemia e pedeapsă de la Dumnezeu 

Cum se poziționează românii față de pandemie: peste 28 la sută spun că este răspândirea naturală a unui virus, iar peste 9,9 la sută cred că e o pedeapsă divină. 

 

Doar o treime dintre români va merge sigur la Înviere în acest an 

Peste 80 la sută dintre români spun că cred în Dumnezeu, în vreme ce 14% cred că probabil există Dumnezeu, iar 5,8% consideră că nu există. 

Doar 33 la sută spun că vor merge cu siguranță anul acesta la Înviere. Dintre aceștia, peste 57 la sută spun că susțin AUR, peste 40 la sută se identifică alegători PSD, peste 30 la sută alegători PNL, iar peste 17 la sută alegători USR-PLUS. 

Astfel, peste 45 la sută dintre români consideră că anumite practici religioase pun în pericol măsurile de combatere a pandemiei. 

 

asdf

ASD

ADF

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.