Orban, declarație dură: Orice ministru care își atacă premierul să-și scrie mai întâi demisia

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.04.2021 - 16:15
Șeful PNL, Ludovic Orban. Sursa: Facebook

Ludovic Orban a declarat sâmbătă că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”, iar acel ministru nu mai are ce căuta în guvern, ca reacție la atacurile miniștrilor USR-PLUS la adresa lui Florin Cîțu, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

SHARE

"Foarte multe lucruri la Ministerul Sănătății așteaptă să se termine acest exercițiu de supărare și și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare (…) Orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu își scrie demisia, atunci să știe că va pleca", a spus sâmbătă, într-o conferință de presă, șeful PNL. 

Ludovic Orban l-a atacat direct și pe Vlad Voiculescu, despre care a spus că nu a îndeplinit mai multe proiecte necesare pentru atragerea fondurilor europene și nu a aprobat proiecte pentru dotarea spitalelor.

”Am alocat 1,3 miliarde pentru dotarea spitalelor, dar Ministerul Sănătății nu a aprobat decât 20 de proiecte în primul rând”, a susținut Orban.

După ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, miniștrii USR-PLUS Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și vicepremieru Dan Barna l-au criticat pe șeful Guvernului. 

Astfel, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, l-a numit pe Cîțu ”zombie politic”, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a apreciat, după demiterea lui Voiculescu, că ”Iată că mafia din sănătate a câștigat și azi. A câștigat pe linie toate luptele, nu ne mirăm. Presiunea infernală la care a fost supus Vlad Voiculescu a fost făcută de acest sistem, care, vă zic din proprie experiență, se urcă pe cadavre să rămână mufat la banii din taxele și impozitele plătite de fiecare om care lucrează în România”. Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, a spus că Florin Cîțu ”a picat un test de leadership”, iar Dan Barna, că Alianța USR-PLUS îi retrage sprijinul politic. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.