Rudolf Giuliani, tras la răspundere de senatorii americani

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.09.2018 - 11:58
Rudolph Giuliani are probleme în SUA Foto Getty Images

Șapte senatori americani au cerut Departamentului de Justiție să verifice activitățile lui Rudolf Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump, deoarece acesta ar fi desfășurat activități politice și de relaţii publice în numele unor entităţi străine.

SHARE

Senatorii americani fac referire şi la scrisoarea transmisă recent de către Rudolf Giuliani c[tre autorităţilor române, în care acesta critică anchetele anticorupţie din ţara noastră, având o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA, potrivit News.ro
Afirmațiile au venit printr-o scrisoare datată miercuri, în care se povestește că relatările recente ale presei sugerează că Giuliani a „desfăşurat o serie de activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine”, ceea ce ar impune înregistrarea sa ca agent străin, potrivit The Wall Street Journal.

Citește și Rudy Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea lăudată de Dragnea

Congresmenii arată în documentul transmis Departamentului de Justiţie că Rudolph Giuliani a lucrat, din aprilie, în calitate de avocat al preşedintelui Trump, în dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.
De asemenea, amintesc că, de când nu mai este primar al oraşului New York, de la sfârşitul lunii decembrie 2001, Rudolf Giuliani a fost angajat ca avocat şi consilier strategic, dar nu  depus niciodată actele FARA (Foreign Agents Registration Act ), potrivit Departamentului de Justiţie.

Citește și Rudolph Giuliani, contracte cu clienți străini, inclusiv un grup iranian suspect de terorism

Senatorii americani fac referire şi la scrisoarea pe care Giuliani a trimis-o autorităţilor din România, pentru care a fost plătit pentru acest serviciu de către firma de consultanţă Freeh International Solutions, condusă de fostul director al FBI Louis Freeh. „La cererea firmei, domnul Giuliani i-a scris preşedintelui României, criticând anchetele anticorupţie din ţară şi având o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA”, spun senatorii democraţi.
Louis Freeh a fost menţinut în iulie 2016 pentru a evalua condamnarea omului de afaceri român Gabriel Popoviciu după acuzaţii de corupţie și este de părere că acesta din urmă a fost condamnat incorect.

Citește și Ambasada SUA despre scrisoarea lui Giuliani: Guvernul SUA nu comentează opiniile persoanelor fizice

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.