Garda de Mediu a anunțat că a confiscat 500 de metri de plase ilegale de pescuit și a salvat zeci de puieți vii, care au fost redați naturii.
Puieții au fost găsiți în echipamentele ilegale de pescuit au fost redați naturii, într-o acțiune antibraconaj desfășurată pe Lacul Razelm, de Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării (CRBDD), din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (GNM).
„Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD), primul sit natural din România înscris, în anul 1991, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO, este celebrat, azi, pe 16 noiembrie, de Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, printr-un nou bilanț antibraconaj al echipelor Gărzii Naționale de Mediu: 500 de metri de plase ilegale de pescuit, confiscate și zeci de puieți vii, care au fost găsiți în echipamentele ilegale de pescuit, redați naturii”, potrivit Gărzii de Mediu.
„Acțiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislației de mediu în vigoare, desfășurarea activității de pescuit comercial, familial și recreativ/ sportiv, transportul și comercializarea peștelui, precum și combaterea braconajului piscicol și s-a desfășurat cu o ambarcațiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim - Sinoie și Complexul Insula Dranov”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.
Citește și: În prag de divorț, Ilie Năstase, internat după ce Marica l-a scos din Fundația Ilie Năstase
Verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât și persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament având o lungime totală de aproximativ 500 de metri. Plasele de acest tip sunt interzise în România, așa că braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.
În același timp, a fost confiscata o cantitate totală de 43 de kilograme de pește din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată conform legislației, către un agent economic specializat și autorizat pentru achiziția și comercializarea peștelui.