FOTO Mii de participanți, la Bucharest Pride: organizatorul a fost amendat de Jandarmerie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.08.2021 - 09:56
Mii de participanți, la Bucharest Pride. / Foto: digi24.ro
Bucharest Pride / Foto: playtech.ro
Bucharest Pride / Foto: click.ro
Marșul normalității / Foto: digi24.ro

Mii de persoane au participat sâmbătă seara la Marşul Bucharest Pride 2021, pe traseul Calea Victoriei - Piaţa Universităţii.

SHARE

La eveniment au luat parte numeroşi tineri, ţinând în mâini baloane şi steguleţe în culorile curcubeului. Participanţii au fost îndemnaţi de către organizatori să poarte măşti, fiind anunţaţi că acestea pot fi puse la dispoziţie în mod gratuit.

În jurul orei 19.00 participanţii la Bucharest Pride au ajuns la rândul lor în Piaţa Universităţii, unde au ascultat muzică şi discursuri în care a fost evidenţiată importanţa libertăţii de exprimare, a respectării drepturilor minorităţilor sexuale, dar şi a vizibilităţii.

Citește și: FOTO Actriţa Halle Berry a împlinit 55 de ani, dar nu își arată vârsta

În replică la Bucharest Pride, sute de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, în zona Fântâni. Acestea au ascultat rugăciuni, cântece, dar şi o serie de discursuri în care s-au adus critici la adresa Marşului diversităţii, cu atât mai mult cu cât acesta a fost organizat în postul ce precede sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Vorbitorii s-au declarat şi împotriva vaccinării obligatorii.

Jandarmeria a asigurat respectarea unei distanţe între cele două evenimente.

Citește și: Cum a fost prins „fumat” la volan Fulgy de la Clejani? A avut două „sifoane” în mașină

Organizatorul Bucharest Pride, amendat de Jandarmerie

Organizatorul marşului Bucharest Pride a fost amendat sâmbătă cu 7.000 de lei, a informat Jandarmeria Capitalei.

"Ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 500 de participanţi, organizatorului marşului Bucharest Pride i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 7.000 de lei", precizează sursa citată.

Asociaţia Accept, organizatoare a evenimentului, transmisese anterior pe Facebook faptul că îşi asumă consecinţele depăşirii numărului maxim de 500 de participanţi prevăzut de lege, în contextul pandemiei.

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin Comisia de Ordine Publică, a semnat cu Asociaţia ACCEPT un protocol pentru organizarea Bucharest Pride în baza legii, pentru o participare de 500 de persoane. Ne opunem în continuare restricţionării accesului la marş, întrucât considerăm că restricţiile aplicate libertăţii de întrunire şi de exprimare de către autorităţile centrale sunt disproporţionate, mai ales în condiţiile ratei de incidenţă COVID de astăzi din Bucureşti, sub 0.3 la mia de locuitori. Ne asumăm, ca organizatori ai Bucharest Pride toate consecinţele încălcării restricţiei de 500 de persoane participante şi invităm autorităţile să sancţioneze ACCEPT şi nu participanţii", a precizat Teodora Ion-Rotaru, director executiv ACCEPT.

"Marşul pentru normalitate", organizat de Partidul Noua Dreaptă

În cursul zilei de sâmbătă, anterior Bucharest Pride, câteva sute de persoane au participat la "Marşul pentru normalitate", organizat de Partidul Noua Dreaptă. Oamenii au avut steaguri tricolore şi pancarte pe care se putea citi: "Stop parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale", "Nu promovării ideologiei de gen", "Nu îndoctrinării sexuale în şcoli", "Nu LGBT".

Mulţi manifestanţi au purtat icoane şi cruci de lemn. Marşul a fost organizat în sprijinul valorilor familiei tradiţionale, fiind replica anuală a manifestării Bucharest Pride.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te