Dacă până în acest moment, în toată regiunea Oltenia (5 județe, cu o populație totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori) exista doar un singur aparat de testare, cu o capacitate de procesare de aproximativ 30 de teste pe zi, cu acest al doilea aparat se vor putea testa peste 300 de persoane zilnic în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Craiova, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.
“Dinamica la nivel național și internațional a epidemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 impune creșterea capacității de diagnostic prin tehnici de genetică moleculara (Real-Time PCR) la nivel local, regional și internațional. Am organizat acest laborator vizând creșterea ratei de detecție a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din Oltenia. Având în vedere contextul epidemiologic, contagiozitatea ridicată a virusului SARS-CoV-2, știm că este obligatoriu să punem în funcțiune un nou flux de capacitate medie/mare pentru diagnosticarea eficientă a acestei patologii. Noul echipament prelucrează la capacitate medie un număr de 200 teste/zi și poate ajunge la peste 320 teste/zi”, a declarat Dr. Teodor Sas, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.
Caravană umanitară și mașini la dispoziția DSP-urilor
Tot astăzi, Ford România, în colaborare cu Consiliile Județene Dolj, Brașov și Cluj, a anunțat demararea unei campanii de ajutorare a peste 400 de bătrâni și persoane nevoiașe, din comunitățile rurale ale acestor județe, care, în săptămâna următoare, vor primi alimente de bază necesare depășirii acestei perioade dificile.
Proiectul beneficiază de sprijinul distribuitorilor autorizați Ford din Brașov - Autonovex, Cluj - RMB Inter-Auto și Craiova - Plusauto, și este implementat cu sprijinul Napoca Rally Academy, echipa campioană națională de raliuri, ai căror voluntari vor asigura achiziția, transportul și livrarea pachetelor cu alimente de bază.
„Ne bucurăm să putem folosi aptitudinile în afara proiectelor noastre de motorsport și să ajutam în aceste momente grele pentru toată lumea. Lucrăm cu Ford Motor Company Fund de aproape 6 ani și implicarea noastră în ceea ce înseamnă organizarea logistică a acestei caravane și livrarea alimentelor în aceste comunități, a venit ca un pas absolut firesc”, a declarat Bogdan Marișca, unul dintre fondatorii Napoca Rally Academy.
De asemenea, Ford România, cu sprijinul distribuitorilor săi autorizați, pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară peste 25 de vehicule și furgonete Ford, pentru a susține comunitățile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
„Este foarte important ca în această perioadă să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, fie că este vorba despre cei aflați în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19, fie că vorbim despre persoane aflate în izolare, bătrâni și familii nevoiașe care au nevoie de alimente. Datorăm foarte mult comunității noastre, iar prin intermediul acestor acțiuni suntem alături în continuare de angajații noștri și de întreaga comunitate din România”, a declarat Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford din Craiova.