EXCLUSIV Patru infectați cu COVID la Primăria București. Legătura cu Firea

DE Petru Zoltan | Actualizat: 28.07.2020 - 18:50
PMB/FOTO: facebook.com

Primăria Municipiului București, condusă de edilul Gabriela Firea, a fost lovită în plin de noul coronavirus: patru angajați ai municipalității au fost testați pozitiv în cursul săptămânii trecute.

SHARE

Doi angajați (unul de la Registratură și celălalt de la Direcția de Investiții) sunt internați în spital iar ceilalți doi (de la Direcția Logistică) se află izolați la domiciliu.

Edilul Gabriela Firea a avut inițiativa de a testa bucureștenii care pleacă în vacanță, după ce proiectul inițial „Testăm pentru București” s-a dovedit un fiasco. În primele 48 de ore, anunță Firea, peste 8.000 de bucureșteni au solicitat să fie testați. În tot acest timp, noul coronavirus SARS-Cov-2 s-a strecurat pe ușa din dos în Primăria Municipiului București. O sursă din cadrul municipaliății, apropiată edilului, a declarat sub protecția anonimatului că „săptămâna trecută, patru angajați ai municipalități au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Sunt angajați din cadrul Direcției de Investiții, Registratură și Logistică. În cursul zilei de vineri s-a făcut dezinfecție în primărie iar Registratura a fost închisă luni”.

Nemulțumirea angajaților din cadrul Primăriei Municipiului București este generată de secretomania excesivă din jurul acestui subiect. „Mulți dintre angajați nu știu dacă au intrat în contact cu persoanele declarate pozitiv. Cei care știu au intrat în concediu. S-a dat ordin să nu discute nimeni despre asta”, a mai spus sursa.

Nu există informații nici despre contactele celor patru cu primărița Firea iar aceasta refuză orice comentariu.

Biroul de presă, bătaie de joc

Am încercat să obținem un punct de vedere atât de la primarul Gabriela Firea, cât și de la Biroul de Presă al municipalității. Edilul nu a vrut să răspundă. La ora 12:22, Monica Bică de la Biroul de Presă a precizat că va reveni cu un punct de vedere al municipalității pe acest subiect, dar nu înainte de a preciza că deținem mai multe informații decât dânsa. Ulterior, nu a mai răspuns la telefon.

În schimb, o altă angajată a Biroului de Presă a revenit cu un telefon și a spus că Monica Bică a intrat într-o ședință, dar și ea a promis că va furniza un punct de vedere. După trei ore, angajata primăriei a revenit cu un nou telefon și a spus că va transmite punctul de vedere în 30 de minute. Nu s-a întâmplat asta.

Apoi, Newsweek România a încercat să ia legătura cu un angajat al Biroului de Presă pentru a afla de ce nu se poate lua legătura cu Biroul de Presă. Degeaba: la telefoanele Biroului de Presă nu a mai răspuns nici un angajat responsabil cu comunicare.

PMB a confirmat: patru angajați au COVID

După aproximativ șapte ore, oficialii Primăriei Municipiului București au transmis un punct de vedere prin care confirmă informațiile obținute de Newsweek România:

„Referitor la solicitarea dvs. adresată telefonic Biroului de Presă al PMB, vă informăm că în cadrul instituției au fost depistați pozitiv la virusul Sars Cov-2 urmatorii angajati: 1 salariat Registratura PMB (internat), 1 salariat Direcția Investiții (internat), 2 salariați Direcția Logistică (izolați la domiciliu). A fost realizată ancheta epidemiologică conform legii de către DSP. Colegii aflați în contact cu cei cu test pozitiv sunt la domiciliu, au fost testați și vor fi retestați. S-a realizat dezinfectarea tuturor spațiilor clădirii PMB”, a transmis Biroul de Presă al PMB.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te