EXCLUSIV Mașina prefectului PNL de Olt a luat foc. Ce politician PSD l-ar fi amenințat mai înainte ?

DE Stelian Negrea | Actualizat: 29.09.2023 - 16:43
Mașina prefectului PNL de Olt a luat foc.- Foto: Facebook / Mario de Mezzo

Mașina prefectului de Olt, Mario De Mezzo, a ars în timp ce era condusă de secretara acestuia. Prefectul spune că mașina avea toate reviziile și amintește că a fost amenințat de președintele Consiliului Județean Olt, un politician PSD

SHARE

Prefectul de Olt (PNL), Mario Demezzo, a declarat în exclusivitate pentru Newsweek România că refuză să creadă că cineva i-a pus foc intenționat la autoturism. 

El spune că mașina avea toate reviziile făcute. A arătat cu degetul către predintele Consiliului Județean Olt care l-ar fi amenințat în mod public. 

Conform unor imagini difuzate de un post de televiziune autoturismul personal al prefectului de Olt, Mario Demezzo, PNL, a luat foc în mers în cursul zilei de astăzi. La volan s-ar fi aflat șefa cancelariei prefectului

“Refuz să cred că cineva mi-a pus foc intenționat”

Mario Demezzo, a fost numit recent la propunerea PNL în funcția de prefect al județului Olt. Anterior fusese director al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA).

El a declarat pentru Newsweek România că refuză să creadă că cineva i-ar fi pus foc intenționat la autoturismul personal: “Refuz să cred că cineva ar merge atât de departe încât să-mi pună foc în mod intenționat la autoturism. Ceea ce știu e că, în 20 de ani nu mi-a luat foc mașina niciodată. Mașina aceasta o am din 2016 și are toate reviziile la zi”.

Amenințările președintelui CJ la adresa lui De Mezzo

De Mezzo susține că are semnale că a deranjat anumite interese pe plan local: ”Am prieteni care mi-au spus că, în nici două luni de când am ajuns în această funcție, am deranjat mafia locală. Am avut prieteni care mi-au spus că am deranjat cercuri de interese pe plan local.

El nu a detaliat care ar fi aceste interese pe care le-ar fi deranjat și nici în cel fel.

Citește și: VIDEO Petrecere câmpenească cu peste 1.000 de participanți, organizată de PSD, de 1 Mai, la Slatina

De Mezzo arată cu degetul către actualul șef al Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu de la PSD, care l-ar fi amenințat ”să aibă grijă să nu-și prindă mâna la strung”.

Conform presei locale, declarația lui Oprescu a fost mai nuanțată și vine ca urmare a nemulțumirii acestuia legat de controalele declanșate de De Mezzo la o unitate din subordinea acestuia. 

Citește și: Salariu de 17.000 de lei pentru managerul PSD al Spitalului Județean Slatina, unde colcăie gândacii

„A fost o acțiune pompieristică, este clar! Să te duci la 2 după-amiaza, vineri, nu era mânat decât de interese electorale și politicianiste. Nu avea niciun interes să facă lumină într-un caz în care te duci personal, fără organele de control. Se pare că domnului prefect, atunci când l-au numit, nu i-au făcut și protecția muncii, să ia la cunoștință că știe că există un Cod administrativ și că l-a citit și l-a înțeles.

Depășește atribuțiile pe care le are, procedura este una standard în Codul administrativ și ea trebuie să fie respectată, legea nu se interpretează și nu se tocmește, că, vezi doamne, am fost și că am tăiat cu pixul. Fără protecția muncii, era să-și prindă mâna în strung.

Nu comentez deciziile PNL, nu este treaba mea să mă bag în lupta internă a partidului. Eu comentez acțiunile lor publice în ceea ce privește administrația publică, acțiunile pe care le au spre binele sau împotriva cetățenilor județului Olt, lupta internă din PNL nu e treaba mea”, a declarat Oprescu citat de stirideolt.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te