Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov transmis, marţi, AGERPRES, materia a fost concepută cu ajutorul voluntarilor. Doi medici veterinari au lucrat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov şi ai Protecţiei Animalelor Ilfov.
Câteva dintre capitolele care vor fi predate la "Ora cu şi pentru animale" sunt: Oameni şi animale; Drepturile şi bunăstarea animalelor; Îngrijirea şi protecţia animalelor; Sănătate, liber şi protejat; Animale şi sănătatea noastră.
Elevii unei școli din România vor studia despre drepturile și îngrijirea animalelor. Este o premieră
"Începem să ne aliniem standardelor internaţionale. A fost o muncă enormă, pentru că la noi în ţară nu există aşa ceva. Mereu am spus-o: totul pleacă de la educaţie, iar copilul bun şi empatic de azi este adultul responsabil de mâine", a declarat preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.
Citește și: Apare primul taxi pentru animale de companie din România. În ce oraș se lansează? Cât va costa?
Inspectorul şcolar general adjunct Cristina Ghiţă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov a punctat că, după ce va fi pilotat un an, doi, în Ilfov, proiectul va fi analizat de specialiştii din minister, să fie aprobat la nivel naţional.
Cristina Ghiţă a spus că materia apare deja în catalog, în şcolile unde a fost ales acest opţional, care constituie un curs de conştientizare şi de responsabilizare pentru elevii claselor a V-a şi VI-a.
Citește și: De ce pisica neagră simbolizează ghinion? Ce metode sunt ca să te „aperi” de superstiție?
Hilde Tudora, director la Protecţia Animalelor CJ Ilfov, a menţionat că iniţiativa a început cu un proiect pilot şi că doi ani elevii din localităţile ilfovene Domneşti şi Ciolpani au făcut cursuri interactive.