Drulă: Congresul USR va fi anul acesta - în iunie sau octombrie

DE Daniel Toșa | 15.02.2022 - 12:09
Drulă: Congresul USR va fi anul acesta - în iunie sau octombrie/FOTO: Facebook/CatalinDrula

Congresul USR urmează să fie organizat în acest an, a declarat preşedintele interimar al partidului, Cătălin Drulă, care a menţionat că până în prezent s-au conturat două variante: iunie sau octombrie.

SHARE

„Am avut o discuţie în Biroul Naţional. În mod sigur vom avea congresul anul acesta. S-au conturat două opţiuni: luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcţie şi de situaţia pandemică şi de criza internaţională care este în zona noastră, potrivit Agerpres.

Vom alege varianta în care să avem un calendar care să fie cât mai responsabil. Cred că şi publicul s-a săturat de aceste congrese din partide. Anul trecut a fost anul congreselor pentru o parte din partide şi cred că e important să ne suprapunem corect peste agenda publică, deoarece congresele inevitabil tind să fie un moment de uitat spre intern, iar eu vreau să ne axăm pe o privire către public, către electorat, către România", a spus Drulă, pentru RFI.

El a menţionat că în ultima perioadă aproximativ 400 de membri USR şi-au dat demisia, dar alte 200 de persoane s-au înscris în partid.

Citește și:Putin se va hotărî în 48 de ore dacă invadează Ucraina. A alocat 500 de miliarde $ pentru război

„USR e un partid care în permanenţă a avut valuri de înscrieri. Chiar mă uitam pe cifre şi în ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri în partid. Evident, sunt şi oameni care pleacă, e un partid viu, cu membri reali, pe care îi uneşte o anumită motivare la un moment dat.

Mie îmi pare rău pentru fiecare coleg care nu mai e alături de noi. Am venit în acest partid când eram 700 de membri şi acum suntem la zeci de mii de membri. Sunt în ultimele săptămâni undeva în zona de 400 de demisii. Pentru orice partid, momentul în care este demisia preşedintelui e un act uşor traumatic, dar aşa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, aşa vom trece şi acum", a spus liderul USR.

Citește și:Euronews România, o televiziune plătită din bani publici românești, dar controlată de la Budapesta

Drulă a precizat că scopul său îl reprezintă unitatea partidului, definitivarea procesului de fuziune şi discuţiile cu electoratul.

„Au fost poate prea multe discuţii despre internul USR, iar rolul unui partid este totuşi să ofere soluţii pentru societate şi pentru asta o reconectare la electorat, cu ieşiri în stradă, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut să o facem în ultima perioadă, pentru că suntem responsabili şi suntem într-o criză pandemică. (...) Avem extrem de solidă această parte de monitorizare a guvernării, partea de politici publice, departamentul condus de Cristian Ghinea. Urmărim PNRR, propunem politici publice", a spus Drulă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te