Dosar penal deschis pentru jandarmii agresați la protestul din 10 august

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.01.2019 - 19:42

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au deschis dosar penal, după ce 169 de jandarmi din cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat că au fost agresați.

SHARE

Activităţile de cercetare au fost delegate către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, potrivit News.ro.
”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală cu denumirea generică «Dosarul Diasporei», formată în urma reunirii a 78 de acte de sesizare. 

Cercetările privesc exercitarea de violenţă fizică şi morală împotriva a 169 de persoane vătămate, care au avut calitatea de organe de Jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei, din data de 10 august 2018”, se arată, luni, într-un comunicat transmis de rerepzentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti.

Citește și: Dragnea, audiat la Parchetul General în dosarul protestelor din 10 august 
Potrivit documentului, s-a dispus delegarea efectuării de activităţi către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Grupuri Infracţionale Violente; Serviciul Criminalistic şi Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1.

Citește și: Colonelul Paraschiv: Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, dar atâta tot 
Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că intervenţia de la miting a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive. 

Citește și: Subprefectul Capitalei, audiat în dosarul violențelor din 10 august 

La rândul său, ministrul Carmen Dan spunea că intervenţia Jandarmeriei a fost una legitimă, de restabilire a ordinii publice, justificată de provocările huliganilor.
Peste 400 de persoane au fost rănite, iar Parchetul General face deja o anchetă cu privire la modul de intervenţie a Jandarmeriei. 

Citește și: Dragnea: La 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat, finanțată din exterior 

Numărul persoanelor care au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protest ajunsese luni la 351.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -