Doi maramureșeni care știau că sunt infectați cu COVID au făcut accident când veneau de pe Litoral

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.07.2020 - 14:58
Foto: Politia Romana

Doi soți din Maramureș, vânzători ambulanți de produse tradiționale pe litoral, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Deși rezultatul a fost confirmat la o clinică privată din Constanța, cei doi au plecat spre casă.

SHARE

După mai bine de 700 de km de condus neîntrerupt, mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident, aproape de Baia Mare. Când polițiștii au ajuns la locul accidentului, șoferul le-a strigat să stea departe, că sunt infectați cu noul coronavirus, potrivit vasiledale.ro.

Cei doi soți din Maramureș au vândut legume și fructe în cea mai mare piață din Constanța. Pe 25 iunie au decis să se testeze pentru că nu se simțeau foarte bine și au făcut testul Covid-19 la o clinică privată din Constanța. Pentru ca rezultatul a iesit pozitiv, li s-a spus sa plece acasa, în izolare la domiciliu. DSP Constanța efectuează o anchetă epidemiologică pentru a afla unde au locuit cei doi maramureșeni și de unde s-ar fi putut infecta.

„Pe data de 25 iunie două persoane s-au prezenta la o unitate medicală privată din Constanța care contra cost face teste PCR persoanelor care doresc lucrul acesta. Le-au fost luate probe. Acestea au fost trimise pentru a fi prelucrate la București, la privat. Rezultatul probelor a ieșit pozitiv pe data de 26 iunie. Persoanele respective înțeleg că au intrat în posesia rezultatelor tot pe data de 26 iunie și au plecat spre județul Maramureș.

Din punctul meu de vedere aici s-a greșit, având în vedere că laboratorul de la București care a făcut aceste probe și a văzut că rezultatul este pozitiv cred că avea obligația să anunțe imediat INSP -ul de două teste pozitive noi. Apoi unitatea medicală din Constanța care a primit buletinele și le-a înmânat persoanelor, nu știu exact, sau pe email, dar văzând că rezultatele sunt pozitive, eu cred că aveau datorita de a anunța autoritățile. Procedura este una simplă. Se sună la 112 și se raportează orice caz nou de coronavirus” a declarat prefectul de Constanța.

În dimineața zilei de 30 iunie, după mai bine de 700 de km de condus, mașina în care se aflau cei doi maramureșeni a părăsit partea carosabilă și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.