Trei infractori români periculoși, printre cei mai căutați din Europa. Poți ajuta la prinderea lor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.11.2023 - 20:59
Europol vrea să ducă infractorii la închisoare Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Poliția Română, Europol și ENFAST (Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) au lansat o campanie de informare publică- ”Fii următorul nostru erou” în scopul prinderii infractorilor periculoși dați în urmărire. Trei români, pe lista infractorilor periculoși.

SHARE

O campanie de conștientizare lansată de polițiile europene are în vedere informarea cetățenilor cu privire la ajutorul pe care îl pot da, chiar anonim, la prinderea infractorilor periculoși, pe lista cărora se află și doi români. 

Este vorba despre persoane care au comis fapte extrem de grave și sunt căutate pentru că se sustrag condamnărilor. 

Trei infractori români periculoși, printre cei mai căutați din Europa. Poți ajuta la prinderea lor

În această campanie, Poliția Română caută trei infractori periculoși: un traficant de droguri și doi traficanți de carne vie.

Munteanu Adrian - În perioada 2012 - 2017, s-a alăturat unui grup infracțional organizat, care se ocupa cu traficul de persoane, în scopul exploatării sexuale, inclusiv cu o fată minoră. Acesta a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare.

Citește și: Infractor român periculos, pe lista most wanted a Europol. Victima a stat o lună în spital

Cotos Adrian - În cursul anului 2021, s-a ocupat de trafic de droguri de mare risc (cocaină), fiind condamnat la 10 ani și 5 luni de închisoare.

Flaugiu Florin - Între anii 2011 și 2017, prin folosirea violenței, a forțat mai multe femei să se prostitueze și și-a însușit banii astfel obținuți. Acesta a fost condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare.

”E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților), împreună cu Europol, Poliția Română și agențiile de aplicare a legii din alte state membre, lansează o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor urmărite pentru săvârșirea de infracțiuni grave, din Europa.

Peste 50 de persoane urmărite au fost publicate pe site în acest an.

Citește și: Fiul unui polițist, pe lista Most Wanted Europa. A tăiat doi oameni, unul fiind martor împotriva lui

Campania vizează, în mod special, persoane urmărite pentru infracțiuni de omor, trafic de persoane, jaf armat și criminalitate cibernetică, printre alte infracțiuni.

Vă rugăm să vizitați site-ul web al celor mai căutate persoane din Europa, https://eumostwanted.eu/, pentru a vedea imagini cu persoanele urmărite și să verificați dacă recunoașteți vreuna dintre acestea. Dacă da, puteți anunța, anonim, prin intermediul site-ului web https://eumostwanted.eu/. Ați putea ajuta forțele de ordine să prindă o astfel de persoană.

Europe’s Most Wanted a fost inițiat de comunitatea ENFAST, în ianuarie 2016, cu sprijinul Europol. Membrii ENFAST sunt specializați în localizarea infractorilor fugari, care sunt bănuiți sau au fost condamnați pentru infracțiuni grave și fac obiectul mandatelor europene de arestare.

Citește și: Ce a făcut românca de pe lista "Most Wanted" din Europa. Dată în urmărire acum 10 ani

Încă de la lansare, campania a cunoscut un mare succes, 408 persoane urmărite fiind publicate pe site. Dintre acestea, 146 au fost arestate, 50 dintre arestări fiind datorate campaniei.

De asemenea, de la lansarea campaniei de anul trecut, în septembrie 2022, au fost soluționate cu succes 21 de cazuri.

Citește și: Cine sunt româncele căutate în întreaga lume cu Interpolul. Puneau cărăuși să ducă droguri în stomac

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, cu sprijinul Europol, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare”, se arată în comunicatul Poliției.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te