Din ce au făcut deținuții țuică în Penitenciarul Ploiești. Pușcăriașii beți s-au luat de gardieni

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.12.2021 - 10:06
Deținuții de la Penitenciarul Ploiești își fabricau țuică apoi se îmbătau și se luau de gardieni Foto: ph-online.ro

Problemele au apărut după ce deținuți beți au început să devină agresivi și de necontrolat. În celulele mai multor deținuți au fost găsite distilerii improvizate.

SHARE

Reprezentații Penitenciarului Ploiești au confirmat că în celulele deținuților au fost găsite atât instalații improvizate de încălzire, cât și peste 120 de kilograme de fructe care urmau să fie folosite în vederea obținerii alcoolului.

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher
  
„În ultima luna a luat amploare, în interiorul Penitenciarului fabricarea alcoolului prin fermentarea fructelor și apoi fierbere cu ajutorul unor improvizații (rezistențe și fierbătoare electrice) ulterior transformându-se în banala țuică.

Citește și: Operațiunea „Calul troian”: China plantează rachete ascunse în containere în porturi civile

În ultima lună s-au găsit la percheziții peste 120 kg de fructe fermentate, dar măsurile disciplinare în rândul deținuților întârzie sa apară din păcate. Angajații sunt expuși mult deoarece atunci când deținuții sunt în stare de ebrietate sunt în stare de orice” susțin sursele Observatorul Prahovean.

Citește și: Grațian și Ciprian Duduianu acuzați că au vrut să-l ucidă pe asasinul lui Emi Pian, eliberați

Deținuții, verificați cu etilotestul

 
”În momentul de față au fost identificate și găsite astfel de instalații improvizate în care deținuții incearcă să pună la fermentat diverse fructe în vederea fabricării alcoolului.

Citește și: Parapsihologul Iordănescu, arestat după ce a dezbrăcat o tânără ca să-i vadă aura, apoi a șantajat-o

Am intensificat activitățile de control în camerele de deținere pentru a depista și a preveni astfel de conduite. În momentul în care este depistat un astfel de dispozitiv, se cercetează fapta, iar apoi sunt identificați si deținuții implicați în producerea de alcool. După identificarea acestora, începe și cercetarea disciplinara, după parcurgerea etapelor legale.

Fiind vorba de o abatere gravă, în astfel de cazuri cercetarea disciplinară se poate finaliza cu schimbarea regimului de detenție, din „deschis” în „închis”, dar și cu interzicerea vizitelor, conform legii 254.

Astfel de controale sunt făcute atunci când sunt observate schimbări vizibile în comportamentul deținuților, dar și în urma testării cu aparatul etilotest. Dacă etilotestul confirmă prezența alcoolului în aerul expirat, sunt dispuse verificări suplimentare.

 
În data de 5 decembrie a fost dispus un control inopinat la o cameră de deținere și a fost găsită în mai mulți saci menajeri o cantitate de fructe, care a fost confiscate. Dosarul în acest caz nu a ajuns încă la comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului, deoarece parcurgerea etapelor necesită timp.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te