De ce este INTERZIS să mănânci fructe seara dacă vrei să slăbești? Ce se întâmplă în organism?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.08.2024 - 21:44
De ce este INTERZIS să mănânci fructe seara dacă vrei să slăbești? Ce se întâmplă în organism? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

De ce este INTERZIS să mănânci fructe seara dacă vrei să slăbești? Ce se întâmplă în organism? Ce spun experții în nutriție și cum poți slăbi sănătos?

SHARE

De ce este INTERZIS să mănânci fructe seara dacă vrei să slăbești? Ce se întâmplă în organism? Ce spun experții în nutriție și cum poți slăbi sănătos?

Citește și: Cum afectează crema cu factor de protecție solară producția de vitamina D? Ce spun dermatologii?

INTERZIS să mănânci fructe seara dacă esti la dietă

Când nu propunem să slăbim acele kilograme în plus , recurgem la reducerea caloriilor mese, în special din cine, una dintre care experții recomandă să nu fie grele. Cel mai frecvent? Mănâncă doar un iaurt sau o bucată de fructe înainte de a merge la culcare, cel mult, ambele împreună. 

Deși a mânca iaurt sau fructe poate părea o rutină de alimentație sănătoasă, experții în domeniu nu sunt de acord. Așa o exprimă dieteticianul și nutriționistul Juliá Ferré prin declarații pentru La Vanguardia : „dacă mâncăm doar fructe, înlocuim alte alimente care sunt importante de consumat, precum ouăle, peștele sau legumele ”.

A manca cina doar cu iaurt si/sau o bucata de fructe in anumite ocazii, daca nu este rau sau nu avem un apetit excesiv, nu este rau. Problema vine atunci când o luăm ca pe un obicei, deoarece, după cum subliniază expertul, nu acordăm importanța mizei pe o alimentație echilibrată , cu toți nutrienții de care organismul nostru are nevoie. 

Citește și: Din ce alimente putem lua nutrienții de care avem nevoie pentru a lupta cu osteoporoza?

„Nu aș face din asta un obicei și nici nu aș spune că este o practică sănătoasă”, subliniază nutriționistul. Departe de a fi o problemă sau de ai provoca pe alții în consecință, este vorba pur și simplu de a influența sau dietă completă a nutrienților de care are nevoie de organism, evitând pe câte acelea calorii goale care nici nu satisfac și nici nu beneficiază.

În cultura noastră este foarte rar să includă toate grupele de alimente în fiecare dintre mesele zilnice. Pragmatic, este imposibil din cauza ritmului de viață pe care îl ducem și, în plus, nu trebuie să fie așa, așa cum confirmă nutriția. 

Însă este important ca, la sfârșitul zilei, să avem inclus în alimentația noastră procentul de vitamine și nutrienți pe care OMS (Organizația Mondială a Sănătății): 400 de grame de fructe și legume pe zi cel puțin pentru a nu aduce beneficii sănătății și a prevenii. boli de tip cardiovascular, diabet sau obezitate.

Astfel, dacă la pranz am mancat o masa cu putini nutrienti, la cina ar trebui sa incercam sa completam dieta cu alimente bogate in vitamine, minerale, proteine ​​​​si grasimi. Adică trebuie să garantăm cantitatea de legume și proteine ​​​​pe zilei, într-un fel sau alt. 

Prin urmare, pentru a ști dacă este benefic pentru noi să luăm la cină doar un iaurt sau o bucată de fructe, trebuie să ținem cont că am mâncat pe toate zilele și dacă nu putem lipsi de acei nutrienți pe care trebuie să-i consumăm. zilnic. 

Pentru a pierde în greutate eficientă și sănătos, nu totul merge. Iaurtul și fructele, atât combinate, cât și separate, sunt benefice, dar doar consumul nu te va ajuta să slăbești, așa cum au confirmat experții în nutriție. 

Dacă în restul zilei mâncăm fără control, preferând caloriile goale și grăsimile nesănătoase alimente încărcate cu nutrienții necesare pentru a nu proteja sănătatea, nu are rost să avem la cină doar un singur produs lactat de acest tip sau bucată de fructe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te